K: Udlændinge skal lære af det danske foreningsliv

Skrevet af admin

02/04/2015

Mest læste i dag

Venstres nye integrationsudspil, der vil belønne kommuner, der er gode til at få udlændinge i arbejde eller uddannelse, og straffe dem, det ikke lykkes for, får hårde ord med på vejen af Enhedslisten.

De Konservative og Dansk Folkeparti ser derimod gode takter i forslaget.

Finn Sørensen, Enhedslistens kommunalordfører, mener, at hele tankegangen er forfejlet.

- Hvis der er høj arbejdsløshed i forvejen, er der jo ikke de store muligheder for at skaffe arbejde, hverken til flygtninge, indvandrere eller andre uden for arbejdsmarkedet, siger han.

- Kommunerne har heller ikke indflydelse på, hvilken ressourcer de enkelte flygtninge og indvandrere kommer med.

DF er positiv over for udspillet, men der er også mangler, mener udlændingeordfører Martin Henriksen.

- Jeg mangler at se, hvad Venstre vil gøre for at sikre, at flere ikke-integrerbare udlændinge forlader Danmark, for der er jo nogle, som hverken kan eller vil integreres.

- Så derfor mangler vi at høre, hvad Venstre konkret vil i forhold til at styrke mulighederne for repatriering, så vi kan sende flere hjem. Vi skal have strammet udlændingepolitikken, for ellers kan integrationen ikke fungere, siger Martin Henriksen

De Konservative bakker op om, at indvandrere skal i arbejde. Men det er langt fra nok til at sikre en god integration, mener Mai Mercado, politisk ordfører.

- Vi mener også, at kommunerne skal have en gulerod for at sikre, at udlændinge bliver en del af foreningslivet. Mange af os danskere er blevet rystet godt sammen nede i den lokale sportsklub, siger hun og fortsætter:

- I alt for lang tid har vi henvist udlændinge til at bo i ghettoer. Det må vi stoppe med, for det skaber parallelsamfund, også selvom de kommer i arbejde. Jeg vil gerne sikre, at indvandrere får danskheden helt ind under huden.

/ritzau/