Kendte TV 2-værter bliver misbrugt: 'Det er top-frustrerende'

15/10/2023 07:43

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En gruppe TV 2-værter bliver misbrugt, og det er frustrerende, da der ikke er det store at gøre ved det.

Mest læste i dag

Svindlere forsøger altid at finde nye måder at narre folk til at hoppe i deres fælder. Sådan har det altid været, og sådan kommer det sandsynligvis altid til at være.

I takt med, at de sociale medier har vundet et større indpas, har svindleren i høj grad målrettet disse. Derfor skal man altid være varsom med, hvad man klikker på, når man scroller rundt på f.eks. Facebook eller Instagram.

Naturligvis er det til stor gene for helt almindelige danskere, at de skal være opmærksomme på, at de ikke ender som ofre for et svindelnummer.

Men det er mindst lige så frustrerende for kendisser, der bliver misbrugt af svindlerne i et forsøg på at gøre deres annoncer eller hjemmesider mere troværdige.

Op til flere kendte danskere har oplevet, hvordan deres navn og ansigt bliver misbrugt i annoncer og artikler på nettet, som har til formål at snyde danskerne.

I denne omgang er det gået ud over 'Go' morgen Danmark'-værterne Steen Langeberg, Ida Wohlert, Mikkel Kryger og Louise Wolff, lyder det fra B.T.

Deres navne og ansigter bliver misbrugt i en falsk annonce på Facebook, som svindlerne forsøger at få til at se legitim ud ved hjælp af kendisserne.

Desuden bliver denne annonce delt fra en verificeret profil, hvilket også bakker op om, at der skulle være tale om den ægte vare. Faktum er dog, at det lille blå fluemærke ikke giver nogen garanti for, at der ikke er tale om et svindelnummer.

Ganske vist får det profilerne til at virke som om, at de er reelle. Det kan de som sådan også godt være, da profilerne måske misbruges af svindlerne, og derfor ikke er vidende om dette. Under alle omstændigheder er det vigtigt at være opmærksom på dette.

En af dem, der er offer for svindlernes falske annoncer i denne omgang, er Steen Langeberg. Det er ikke første gang, at han oplever dette, men tilsyneladende kan han ikke gøre det store ved det.

"Det er top-frustrerende, at der tilsyneladende ikke er så meget gøre noget ved det. Jeg håber inderligt, at ingen hopper på de her tarvelige svindelnumre,' skriver han til B.T.

Der er mange andre danskere, der oplever, at de bliver misbrugt til falske annoncer og artikler. Tidligere er det blandt andet gået ud over Sofie Linde, men også tv-vært Peter Ingemann har været offer for svindlerne.