Kendt DR-vært stopper

Skrevet af Julie Møller

178 uger siden

|

21/12/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Efter fem år har han valgt at stoppe.

Dagens topnyheder

Hvis der er noget, vi danskere går op i, så er det vejret. Derfor er der også mange, der har fulgt med, når værten Christian Jon Cherry de sidste fem år har stået og fortalt om vejret på DR. Men lige om lidt er det slut.

“Min sidste nyhedsudsendelse bliver i nyhederne d. 24. December kl. 18.30. Og den 27. December kan I se mig præsentere ‘Årets vejr,” skriver Christian Jon Cherry på sin Facebookprofil.

Det er ikke, fordi han er træt af DR, forklarer han til B.T., men han faldt over et job, som passede ham bedre.

“Jeg havde bare set det job, der var slået op fra LIFE, og jeg synes, at det passede super godt på min profil. Jeg har en baggrund som skolelærer og en superinteresse i naturfag,” fortæller Christian Jon Cherry. Han var skolelærer i knap 20 år, før han i 2016 blev vejrvært.

Efter fem år har Christian Jon Cherry valgt at stoppe. Foto: Steen Klitgaard Jaacks

LIFE Fonden har to formål; at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning, og at styrke motivation og interesse for naturvidenskab hos børn og unge, oplyses det på fondens hjemmeside. Det er her, at Christian Jon Cherry får lov til at bruge sine evner til at formidle. Han skal nemlig lave naturfaglige undervisningsforløb til skoler.

DR Vejret søger vejrvært

Hvis du skulle være interesseret i at overtage tjansen som vejrvært hos DR, så leder de nu efter en “vært med en stærk personlighed og vejrfaglig viden, der med begejstring og troværdighed kan stå forrest og være en vært som danskerne stoler på.”

Din baggrund er som udgangspunkt ikke afgørende, oplyser DR, men kanalen har en forventning til ansøgere om, at de er begavet og har let ved at sætte sig ind i kompliceret stof. Er du interesseret i at læse hele opslaget fra DR, kan du finde det her. Der er ansøgningsfrist den 10. januar.