Kendt kok finder gode spisesteder på Madeira

Den kendte kok Thomas Rode fra Kong Hans i København har været afsted for, at opstøve de bedste spisesteder på den canariske ø Madeira.

For god mad og vin er nemlig højt værdsat, når vi drager på ferie. Men det kan være svært at finde de bedste restauranter på et rejsemål, hvis man kun har en uge til det. Og dét har de fleste danskere, når de rejser ud.

Thomas Rode, der er direktør og køkkenchef på Michelinrestauranten Kong Hans i København, og hans hustru og sommerlier Thilde Maarbjerg, opsnuser derfor de bedste spisesteder på Apollos destinationer. Nu er de netop vendt hjem fra Madeira.

- Madeira er en gastronomisk perle, som længe har været stærkt undervurderet og også lidt glemt. Min hustru, Thilde, og jeg har netop besøgt den lille ø og fundet de lækreste restauranter. Det legendariske hotel, Reid’s Palace, serverer uovertruffen mad og giver en meget afbalanceret service og tilgang til gæsterne, men vi fandt også små, hyggelige spisesteder på øen, som begejstrede vores ganer, fortæller Thomas Rode.

Og hustruen Thilde Maarbjerg tilføjer:

- Vin har historisk været en stor industri for Madeira, ikke mindst fordi den var et naturligt ’sidste stop’, inden Atlanten skulle krydses til Amerika. Ferskvand var sårbart overfor bakterier, men alkoholen i vinen konserverede den, og vin var derfor en slags erstatning for vand på de lange sørejser.

- Det blev opbevaret i tønder, typisk på dækket, og det viste sig, at vinen faktisk blev bedre af denne ellers noget hårdhændede transport. Det har dannet grundlag for den vin, Madeira i dag er kendt for. Vinene krydser dog ikke Atlanten mere, men man efterligner den proces, vinene oprindeligt gennemgik i tønderne på dækket ved at varme vinen op enten i fade eller tanke, forklarer Thilde Maarbjerg.

Thomas Rode og Thilde Maarbjerg skal ikke opdrive stjernespisesteder eller Michelinrestauranter på rejsemålene, men tværtimod de små, lokale spisesteder, hvor mutter og fatter selv står i køkkenet, serverer de lokale råvarer og måske også håndhæver gamle, interessante opskrifter.

- Udover klima er mad og vin det altafgørende for danskere, når de rejser ud i verden på ferie, og det er vigtigt for os som rejseselskab at give vores gæster noget værdifuldt som supplement til sikker flytransport og godt hotel. Med Thomas Rode og Thilde Maarbjerg’s tips giver vi danskerne gode muligheder for at komme ud i terrænet og opleve den lokale madkultur. Thomas Rode og Thilde Maarbjerg har senest besøgt en række af vores vinterrejsemål som Bangkok, Hua Hin, Koh Chang og er netop kommet retur fra Madeira, som vi har fordoblet vores vinteroplæg på. De har nu værdifulde input til vores gæster, i det de mange tips til spisesteder, vinbarer og kroer vil ligge i det informationsmateriale, vores gæster modtager inden afrejse. Henover efterår og vinter vil de gøre samme øvelse på andre af vores rejsemål, siger Rikke Koks Andreassen, der er kommunikationschef hos Apollo.

I 2010 var Thomas Rode og Thilde Maarbjerg i øvrigt på Fuerteventura, Tenerife og Santorini for Apollo.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip