Khader afviser rygter: Jeg er ikke på vej til comeback

En god opstillingskreds i Østjylland og muligheden for at komme tilbage på Christiansborg for De Konservative.

Det skulle ifølge TV2 Østjylland være tilbuddet til Naser Khader.

Hovedpersonen selv afviser dog, at han lige nu står over for et comeback.

- Jeg har på nuværende tidspunkt ingen planer om at komme tilbage i dansk politik, skriver Naser Khader i en sms, der både er sendt til Ritzau og TV2 Østjylland.

Ifølge TV2 Østjylland fortæller flere kilder uafhængigt af hinanden, at Naser Khader er i spil til en opstillingskreds i Østjyllands Storkreds for Det Konservative Folkeparti.

Her skal han angiveligt overtage de to kredse, som partifællen Tom Behnke tidligere har været opstillet i. Tom Behnke har været opstillet i Aarhus Syd- og Skanderborg-kredsene, men meldte allerede i oktober ud, at han ikke stiller op ved det kommende valg.

Naser Khader har tidligere siddet i Folketinget for både Det Radikale Venstre og Liberal Alliance. Ved det seneste valg i 2011 stillede han op for Det Konservative Folkeparti i Københavns Omegns Storkreds, men blev ikke valgt.

Efter valget forlod han dansk politik og har siden arbejdet for den liberal-konservative amerikanske tænketank Hudson Institute i Washington. Han er passivt medlem af Det Konservative Folkeparti.

Det konservative byrådsmedlem og 2. viceborgmester i Aarhus Marc Perera Christensen bekræfter, at han kender til rygtet om, at Naser Khader ved det kommende valg ønsker at stille op til Folketinget.

Han vil dog ikke kommentere, hvorvidt Naser Khader forud for det kommende valg er i spil til en østjysk opstillingskreds.

- Jeg har hørt rygtet om Khader. Men jeg vil ikke kommentere på rygter om navngivne kandidater. Vi har mange gode og spændende kandidater i spil til Aarhus Syd- og Skanderborg-kredsene, siger han til TV2 Østjylland.

Lokalafdelingen i Skanderborg forventer indenfor en måned at kunne sætte navn på den kandidat, der stiller op i kredsen. Spørgsmålet bliver afgjort på en ekstraordinær generalforsamling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip