Københavns Universitet i top 100 over eliteuniversiteter

Københavns Universitet (KU) er for første gang klatret op i top 100 og ind blandt den globale elite af universiteter.

Det viser en ny ranking fra publikationen Times Higher Education Reputation Rankings 2015, hvor KU opnår en placering som nummer 81-90, skriver magisterbladet.dk.

- Vi noterer os den positive placering for Københavns Universitet på Times Higher Educations reputation ranking, siger Anni Søborg, vicedirektør for Uddannelse på Københavns Universitet, til netsiden.

Denne aktuelle ranking fra Times Higher Education er et nyere tiltag og således kun en "subranking" til den egentlige ranking, der først udkommer til efteråret.

På Times Higher Education Ranking fra 2014-2015 var KU placeret som nummer 160.

Denne subranking er baseret på en rundspørge, som udsendes til videnskabeligt personale. Resultatet er blevet til på baggrund af 10.507 besvarelser, og i alt 21 lande er repræsenteret på listen.

Ifølge redaktør af Times Higher Education Rankings, Phil Baty, er det fantastiske nyheder for Danmark, at Københavns Universitet nu for første gang er at finde på den eksklusive top 100 liste.

KU ved som andre universiteter ikke, hvordan ranking-listen bliver til, hvad der spørges om, eller hvordan der spørges. Det skaber en vis usikkerhed omkring rankings som disse.

På Times Higher Educations nye ranking-liste dominerer USA stadig med 26 universiteter blandt top 50 og hele 43 universiteter i top 100.

Bedste universitet i Norden er Karolinska Institutet i Sverige med en plads som nummer 45.

De tre højest placerede universiteter i verden på den nye ranking-liste er Harvard som nummer et, derefter Cambridge og Oxford Universitet, oplyser magisterbladet.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip