Købte du for 100 kroner Bitcoin i 2009: Så ville du have så mange penge i dag

Skrevet af Mathias Busekist

13/02/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bitcoin slår til igen og har nu slået endnu en rekord.

Mest læste i dag

Torsdag har CoinDesks data bekræftet, at Bitcoin har slået en rekord. Kryptovalutaen har nu oversteget $48.000-niveauet. 

Det er svarende til omkring 295.000 kroner.

Det skriver CNBC.

Bitcoin har altid været en usleben diamant. Den har været ustabil i mange år, men hvis man er blandt dem, som undlod at sælge, så kan man grine hele vejen til banken.

Bitcoin blev lanceret i 2009, og havde man investeret med det samme, så kunne man i dag have scoret millioner, måske endda milliarder, hvis man havde investeret en masse penge. 

"Bitcoin er klart det aktiv, der har klaret sig bedste i dette årti," siger Daniel Polotsky, CEO hos CoinFlip, som er blandt verdens største Bitcoin ATM-virksomheder i USA. 

Og det gælder ikke blot, da de lancerede. Det kan også være, at man investerede senere hen, men valgte at holde fast i aktivet, da det oplevede flere op- og nedture, og så ville man også kunne have scoret en meget stor fortjeneste. 

Bitcoin stod nemlig til omtrent 10 cents tilbage i oktober 2010.

46 millioner kroner i dag

Derfor, hvis man havde investeret 100 kroner i Bitcoin på daværende tidspunkt, og hvis man havde beholdt aktivet indtil i torsdags - hvor den slog rekorden - ville man kunne have solgt dem for omkring 46 millioner kroner. 

Det er dog lang tid, man skulle holde på dem. Polotsky lægger derfor ikke skjul på, at dem, som investerede tidligt, allerede har solgt ud.

Foto: Coindesk

Der bliver fortalt mange historier om dem, der har scoret en fed fortjeneste på at sælge Bitcoin.

Der er dog mindst lige så mange, der har tabt utrolig mange penge.

Det kan eksempelvis være, at man har købt og solgt på det forkete tidspunkt. 

Og så er der dem, som har haft svært ved at aflaste sine Bitcoins, da de har glemt sit password til den digitale pengeboks. De har blot få forsøg til at åbne for boksen, og ellers mister de dem for altid. 

Bitcoin har dog været spændende at følge. I 2021 alene er den steget med over 63 procent, og det er efter, at den er steget fire gange så meget i værdi sidste år.