Kong Frederik afslører: Han og Mary gør det hver aften

Skrevet af Kamille Isaksen

18/01/2024
Foto: Photo: Keld Navntoft, Kongehuset ©
Foto: Photo: Keld Navntoft, Kongehuset ©
Det er blevet en del af deres rutine, at gøre det sammen hver dag.

Dagens topnyheder

I går kom Kong Frederiks bog “Kongeord” på gaden, og den er blevet taget utrolig godt imod af danskerne, hvilket har resulteret i, at bogen nu er udsolgt. 

Bogen giver et indblik i kong Frederiks liv og den rejse, som han har gået igennem for at blive den konge, han er i dag. Her kommer han især ind på, at der ikke er nogen konge uden en dronning, hvilket har fået kongen til at dedikere hele sidste kapitel af bogen til hans hustru, dronning Mary. 

Udover at beskrive deres tætte samarbejde og velfungerende forhold afslører han, at der er en ting, som han og Mary gør hver eneste dag. En ting, som han ikke vil undvære. 

Det skriver SE & HØR

I Kong Frederiks seneste bog fremgår det nemlig, at aftenbønnen er en vigtig tradition i kongefamilien, specielt når det gælder opdragelsen af de 13-årige tvillinger, prinsesse Josephine og prins Vincent. Kongen understreger, at selvom Gud er en central figur i deres aftenritualer, er der ikke en dybdegående diskussion med tvillingerne om betydningen af de ord, de fremsiger.

Kong Frederik deler sin personlige tilgang til troen, som han beskriver som en daglig praksis, men ikke en konstant overvejelse. "Fadervor" udgør kernen i deres aftenbøn, og kongen ser dette som et vigtigt udtryk for troen i hans familie. Han anerkender også, at denne praksis sandsynligvis er fælles blandt mange danske familier med børn. "For min hustru og mig – og for mange andre danske forældre, vil jeg tro – er aftenbønnen et lille, men levende udtryk for vores tro, som vi ikke vil undvære," forklarer han.

Kongens bog giver et sjældent indblik i, hvordan kongefamilien balancerer deres offentlige og private liv, især når det kommer til tro og familieliv.