Kong Frederik gør det igen

Skrevet af Kamille Isaksen

28/02/2024
Foto: Michael W. Holm / Shutterstock.com
Foto: Michael W. Holm / Shutterstock.com
Kong Frederik har gjort det endnu engang.

Dagens topnyheder

Endnu engang er der kommet en bog på gaden uden nogen form for varsel til kunderne. Udgivelsen af den nye bog, "Frederik X – En konge bliver til", blev lanceret af Politikens Forlag denne onsdag. 

Det skriver SE & HØR

Bogen, der prydes af et ikonisk billede af kongen fra tronskiftet, hvor han holder hænderne på hjertet, tilbyder et indblik i kongens liv gennem en samling af billeder og korte tekster. Selvom bogen ikke introducerer ny information, giver den læserne et visuelt overblik over kongens vej til tronen.

Visuel fortælling om kongelivet.

"Frederik X – En konge bliver til" er en hyldest til Danmarks nye konge, men har mødt blandet kritik fra anmeldere. På trods af denne kritik, tilbyder bogen et unikt blik ind i kongens personlige og offentlige liv, fra hans tidlige år og forholdet til dronning Ingrid, til hans møde og liv med dronning Mary.

Forfatteren Bag Værket

Anne Sofie Kragh, forfatteren af bogen, er kendt for sine dybdegående portrætter af markante danske politiske figurer, herunder statsminister Mette Frederiksen og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. I "Frederik X – En konge bliver til".

Fra hverdagsbilleder til kongelige portrætter

Bogen indeholder en bred vifte af fotografier, der spænder fra ungdomsbilleder af kronprins Frederik i toerkajak, til mere formelle portrætter af ham i kongelige sammenhænge, herunder billeder med dronning Mary i gallauniform. Disse billeder skildrer ikke kun kongens offentlige liv, men også personlige øjeblikke, der giver et sjældent indblik i det royale liv bag kulissen.

Ny udstilling om det kongelige liv

Ud over bogen har kongehuset annonceret en portrætudstilling af Kong Frederik på Amalienborgmuseet, der åbner den 22. marts. Udstillingen, som varer indtil 8. september før den flytter til Koldinghus, vil fremvise personlige genstande fra kongens liv, herunder hans første skoletaske og hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland. Dette giver offentligheden en sjælden mulighed for at komme tæt på kongens personlige historie og arv.