Kongehuset melder ud: Har fået det første stik

Foto: Shutterstock.

Kronprins Frederik har fået det først stik.

“I dag har jeg fået mit første stik. Tak til alle jer, der hjælper os på vej mod en normal hverdag igen.”

Læs også

Nægter at være forlover til sin brors bryllup: Nu forklarer han hvorfor

Sådan lyder teksten til et billede på den officielle Instagramprofil for det danske kongehus, hvor de over 500.000 følgere kan se kronprins Frederik blive vaccineret.

Med det velkendte blå mundbind og ærmet trukket op, er kronprinsen klar til det første vaccinestik mod Covid-19.

Ikke den eneste

Nyheden kommer lidt over fem måneder efter, at Kongehuset meldte ud, at dronning Margrethe blev vaccineret mod COVID-19. Hun fik det første stik den 1. Januar.

I kommentarfeltet på Instagram er der delte meninger om kronprinsens valg.

“Respekt for at turde, håber der ikke kommer bivirkninger. Skræmmende at man vaccinere raske mennesker, for at få en ‘normal’ hverdag,” skriver en.

“Kæmpe respekt for at dele det,” skriver en anden.

“Jeg skal have mit første stik på torsdag. Og hold nu op, hvor jeg glæder mig til et normalt liv igen, med ro i maven,” skriver en tredje.

Du kan se opslaget herunder:

Immunitet i mindst 8 måneder

Kronprins Frederik kan forvente at være immun i mindst otte måneder. 

Sundhedsstyrelsen opdaterer løbende vurderingen af, hvor længe man kan forvente at være immun, efter man har været syg med COVID-19 og efter vaccination mod COVID-19. På baggrund af den seneste forskning er vurderingen nu, at immuniteten varer mindst 8 måneder.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

”Det er glædeligt, at den nyeste forskning bekræfter vores forventning om, at immuniteten efter overstået infektion er længerevarende. Med det vi ved om effekten af vaccinerne, er det også vores vurdering, at vaccinerne vil give en mindst lige så langvarig immunitet. Vi følger forskningen tæt og forventer, at immuniteten kan være endnu længere end 8 måneder," siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Bilsted Probst.

Læs også

Mascha Vang afslører familieforøgelse