Kongehusets kalender slår fast: De skal på Wembley

Skrevet af Julie Møller

06/07/2021
Her er kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prins Vincent, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine samlet i anledningen af prins Christians konfirmation. Foto: Mischa Schoemaker/SIPA/Ritzau Scanpix.
Her er kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prins Vincent, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine samlet i anledningen af prins Christians konfirmation. Foto: Mischa Schoemaker/SIPA/Ritzau Scanpix.
Onsdag kommer kronprinsparret og prins Christian til at være blandt tilskuerne på Wembley Stadium i London.

Dagens topnyheder

Det er den største landskamp for herrelandsholdet i 29 år, der venter onsdag aften. Her skal Danmark møde England i EM-semifinalen.

Kampen bliver spilllet på Wembley Stadium i London, og det bliver uden tvivl en festlig kulisse. Desværre er det en fest, som trofaste fodboldfans må nøjes med at deltage i hjemmefra.

Det er nemlig ikke muligt for danske fodboldfans at rejse til England og opleve kampen på grund af de britiske indrejseregler.

Reglerne er anderledes for det danske kongehuset. Hvis man tager et kig i den royale kalender, så kan man se, at kronprinsparret og prins Christian vil være blandt tilskuerne på Wembley Stadium i London.

Kronprinsfamilien har modtaget en invitaion fra DBU, og den har de takket ja til.

“De glæder sig til at være der og bakke op omkring det danske landshold. Det er helt naturligt, at den kongelige familie – også her – repræsenterer Danmark.,” lyder det fra Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til B.T.

Hun kan ikke forstå, hvis der er fans, der synes, at det er mærkeligt, at de kongelige får lov. 

“Kronprinsparret er inviteret af DBU som officielle repræsentanter for Danmark. Det er ikke helt unaturligt, når man ser på den interesse, den kongelige familie altid har vist over for danske sportsfolk,” lyder det til avisen. 

Tror på dansk sejr

Kronprinsparret og prins Christian skal se en semifinale-kamp, hvor den danske landstræner tror på sejr.

“England har et fantastisk hold, de er selvfølgelig favoritter, men jeg tror, ​​vi kan udfordre dem. England skal spille meget, meget godt for at vinde mod os,” lød det fra Kasper Hjulmand mandag på et pressemøde.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Kampen bliver spillet kl. 21.00, og den kan ses på DR 1.