Kort før tronskiftet: Politiet kommer med vigtig information til danskerne

Skrevet af Kamille Isaksen

09/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det store tronskifte er lige om hjørnet, og derfor kommer politiet nu med ekstrem vigtig information til de danske borgere.

Dagens topnyheder

Den 14. januar 2024 markerer en historisk begivenhed i Danmark, når Dronning Margrethe abdicerer, og Kronprins Frederik overtager tronen. I denne forbindelse har Københavns Politi udsendt en række vigtige informationer til borgerne for at sikre en smidig og sikker afvikling af begivenheden.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse

Med forventninger om store menneskemængder i hovedstaden, lægger politiet vægt på vigtigheden af god planlægning og samarbejde mellem borgere og myndigheder. "Vi forventer, at rigtig, rigtig mange mennesker vil være en del af folkefesten," udtaler Peter Dahl, leder af beredskabet i Københavns Politi.

For at imødekomme de trafikale udfordringer, vil der være betydelige ændringer i trafikken, især omkring Kgs. Nytorv, allerede fra den 9. januar. Dette skyldes en hyldestkoncert til Dronningen den 12. januar. Indre by vil være særligt påvirket den 14. januar, hvor dele af området vil være ufremkommelige i bil.

Politiet understreger også et midlertidigt parkeringsforbud langs den kongelige rute, samt en opfordring til at undgå medbringelse af cykler – især ladcykler – på Slotsholmen og langs ruten.

Den stærke opfordring til at benytte offentlig transport eller komme til fods er et led i at håndtere det forventede store antal deltagere. Der vil være løbende opdateringer om offentlig transport på Rejseplanen, og restriktioner mod droneflyvning vil blive håndhævet langs ruten og omkring Christiansborg Slotsplads.

Peter Dahl opfordrer til fællesskab og hensynsfuldhed: "Vi håber, at alle vil være i den festlige stemning, som lejligheden indbyder til og tage hensyn til hinanden." Han påpeger også politiets rolle i koordinationen mellem myndigheder og deres tilstedeværelse i bybilledet.