Kreml forudsiger 100.000 døde russiske soldater: Vi erstatter dem bare

Foto: Shutterstock

Ifølge flere kilder tæt på den politiske og militære ledelse i Rusland har Vladimir Putin ingen planer om at stoppe invasionen af Ukraine, og han er efter sigende klar på at lade det koste mange tusinde russere livet.

Tidligt om morgenen d. 24. februar i år rullede russiske kampvogne ind over den ukrainske grænse, og den første krig i Europa siden slutningen af Anden Verdenskrig var i gang. 

Siden har millioner ukrainere måtte flygte fra deres hjem, og tusindvis af civile og soldater på begge sider har mistet livet, og det ser desværre ud til, at tabstallet kommer til at stige markant i den nærmeste fremtid.

Læs også

Hvordan vil NATO reagere, hvis Rusland bruger atomvåben? Nu har Jens Stoltenberg svaret

I hvert fald, hvis man skal tro på Kreml. 

Sådan lyder det nemlig ifølge den selvstændige russiske avis Vazhnyye Istorii fra flere kilder tæt på den politiske og militære top i det enorme land.

En kilde tæt på den russiske generalstab og en kilde tæt på Ruslands føderale sikkerhedstjeneste (FSB) har således begge uafhængigt af hinanden forklaret, at krigen næppe lakker mod enden. 

Selvom Rusland har lidt store tab og og flere nederlag den seneste tid, er landets præsident, Vladimir Putin, nemlig klar på at fortsætte invasionen "i flere år," og det er ligegyldigt, hvor mange russiske soldater, der ryger i svinget. 

Den russiske militærledelse har således beregnet, at de forventer - og accepterer - et tab på omkring 100.000 russiske soldater i løbet af foråret 2023 - et tal som ikke skræmmer dem. 

"I foråret næste år kan tabet af dræbte og sårede være omkring 100.000. Men det skræmmer ikke nogen," lyder det således ifølge en anonym kilde fra den militære ledelse, som desuden har planer om blot at "erstatte" de mange døde med "værnepligtige."

"Generelt er planen sådan her: Vind tid nu go stabilisér fronten ved hjælp af de mobiliserede tropper. Og så starter vi forfra til foråret," har en kilde tæt på FSB desuden udtalt. 

Ifølge kilden tæt på den russiske generalstab har den russiske hær planer om at uddanne 120.000 værnepligtige, "som kan sendes til Ukraine for at råde bod på tabene," inden næste sommer. 

De mange værnepligtige vil blive sendt i krig i frontlinjen efter en kun seks måneder lang militæruddannelse. 

Rusland har indtil videre sendt cirka 300.000 soldater til Ukraine, og landets øverste ledelse forventer altså at miste op mod hver tredje soldat inden sommeren 2023.

Læs også

Advarer: Husk dette, når du bruger gasudstyr

 

 

    

 

Dagens Gossip