Kritiseret for sin retorik: Nu svarer Mette Frederiksen

Skrevet af Nicolai Busekist

130 uger siden

|

15/11/2021
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.
Statsminister Mette Frederiksen mødte stor kritik for sin retorik ved et nyligt pressemøde.

Dagens topnyheder

Da Mette Frederiksen i sidste uge holdt pressemøde, var det en meget klar og kontant statsminister, der talte til danskerne.

"Jeg kan ikke understrege nok urimeligheden i, at en lille gruppe potentielt ødelægger det for de fleste af os. Så der er i mine øjne ikke nogen undskyldning – heller ikke af moralsk karakter – for, at man ikke går hen og bliver vaccineret," lød det blandt andet fra statsministeren ifølge Ritzau.

Efterfølgende har statsministeren mødt stor kritik for sin retorik på pressemødet - og det gælder ikke blot hos vaccinekritikere, men også hos eksperter.

Flere eksperter har efterfølgende vurderet, at statsministerens hårde retorik på pressemødet kan være medvirkende til, at der opstår en endnu større splittelse i samfundet.

Hidtil har Mette Frederiksen ikke givet svar på retorikken, men i forbindelse med et besøg i Aarhus, udtalte hun sig til TV2 ØSTJYLLAND om, hvorfor det var netop denne retorik, der blev brugt på pressemødet.

Journalisten spurgte blandt andet om, hvorfor det var den tone, der blev valgt, da Mette Frederiksen talte til danskerne i Spejlsalen på Christiansborg.

"Fordi vi har behov for, at folk går ned og bliver vaccineret. Vi kan se, at smitten stiger, og antallet af indlagte stiger. Hvis man er ikke-vaccineret, så er der større risiko for, at man bærer den her sygdom videre," svarede hun på spørgsmålet fra TV2 ØSTJYLLAND.

Igen slog hun fast, at det er vigtigt, at dem, der ikke er vaccineret, sørger for at lade sig blive vaccineret.

"Vi vil ikke ud i en stor nedlukning igen - det vil vi i hvert fald gøre alt, hvad vi kan for at undgå. Derfor bliver vi nødt til at sige, så det ikke kan misforstås, at dem, der ikke er vaccineret, skal gå ned og blive vaccineret," sagde hun også.

Ydermere gentog hun en bemærkning, som hun også kom med på pressemødet. Overfor TV2 ØSTJYLLAND slog hun nemlig igen fast, at det gerne må være besværligt at være ikke-vaccineret.