Kunne hverken gå eller stå: Hjælpeløs hvalp lænket til radiator i 7 dage

Skrevet af Julie Møller

11/11/2020
Liv var kun pels og ben da Dyreværnet modtog hende efter hun havde været alene i syv dage. Foto: Dyreværnet.
Liv var kun pels og ben da Dyreværnet modtog hende efter hun havde været alene i syv dage. Foto: Dyreværnet.
Den fire måneder gamle schæferhvalp stod lænket til en radiator i syv dage.

Dagens topnyheder

Den fire måneder gamle schæferhvalp var så afkræftet, at den hverken kunne gå eller stå. Det var i absolut sidste øjeblik, at dyreværnets ansatte kom den lille hund til undsætning.

De ansatte ankom til en adresse i Korsør, hvor schæferhvalpen havde stået lænket til en radiator under ejerens indlæggelse. Hvalpen var en tæve og dyreværnsfolken fik straks bragt den til Dyreværnets internat i Rødovre. Her stod dyrlægeteamet klar til at behandle schæferhvalpen, skriver Dyreværnet i en pressemeddelelse. 

Liv var kun pels og ben da Dyreværnet modtog hende efter hun havde været alene i syv dage. Foto: Dyreværnet.

Den unge schæferhvalp, som personalet valgte at navngive Liv, vejede kun fem kilo, hvilket er halvt så meget, som den burde, da Dyreværnets dyrlæge Sophie Haack-Hamilton fik den i hænderne efter køreturen fra Korsør. Så der skulle en hurtig indsats til, for at Liv kunne overleve. 

Hvalpen Liv vejede kun halvdelen af det hun burde efter hun havde været alene i syv dage. Foto: Dyreværnet.

“Liv var så afkræftet, at hun hverken kunne gå eller stå og så dehydreret, at den væske hun med det samme blev tilført via drop, var i allersidste øjeblik. Den lille krop var lige ved at lukke ned, så var der gået en dag mere, var hun gået bort, fortæller Sophie Haack-Hamilton, der holdt Liv under observation i 24 timer.

Dyreværnets dyrlæge, Sophie Haack-Hamilton, havde lille Liv med hjem til observation de første 24 timer. Foto: Dyreværnet.

“Men nu er lille Liv heldigvis i bedring. Hun har virkelig en tørst på livet, jeg sjældent har set,” slår hun fast. 

Skal adopteres

Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee er lykkelig over, at Liv har så stor en tørst på livet:

“Der er ingen tvivl om, at Liv havde akut brug for dyrlægehjælp. Så det var godt, at vi kunne træde til. Liv er nu sendt ud til en plejefamilie, og så snart hun er helt på toppen igen, skal vi finde en ny familie til hende,” forklarer hun og uddyber:

“Der er virkelig et behov for, at folk rækker ud, når de står i situationer som disse. Derfor har vi i oktober lanceret tiltaget, Potehjælp, der vil kunne tilbyde en håndsrækning, eller rettere en poterækning, til både dyr og ejer, som har brug for bistand. Liv er det fineste eksempel på, at det hjælper at hjælpe. Hun er et sandt Livstykke.”

Schæferhvalpen Liv var efterladt i syv dage, mens ejer var indlagt. Foto: Dyreværnet.

Liv vil blive sat til adoption, så snart hun er klar til det. Ejeren er ikke i en situation, hvor Liv kan komme tilbage til sin oprindelige bopæl.