Kuwait: Vi er i krig mod militante islamister

Regeringen i det rige olieemirat Kuwait i Golfen er i krig med militante islamister og agter at slå til mod militante celler i landet.

Det fastslår indenrigsminister Mohammad al-Khaled al-Sabah i parlamentet, hvor han har talt efter fredagens blodige terrorangreb i staten.

- Vi er i krigstilstand. Det er en krig, der er blevet besluttet af denne celle. Men der er andre celler, og vi vil ikke afvente, at de prøver deres held med os, siger ministeren.

IS har taget skylden for det selvmordsangreb, der i fredags blev rettet mod en shiamuslimsk moské i Kuwait. 27 mennesker blev dræbt, da en saudiarabisk selvmordsterrorist slog til.

Lokale medier i Kuwait skriver tirsdag, at myndighederne har anholdt 60 personer, herunder kuwaitere og arabere fra andre golfstater.

Avisen al-Qabas skriver, at nogle af de anholdte mistænkes for at have været i kontakt med militante sunnimuslimer. Andre skal være medlem af "ekstremistiske grupper", skriver avisen uden at gå i detaljer.

Samtidig har myndighederne lukket en lokal velgørenhedsorganisation, der har forbrudt sig mod loven om støtte til til syrere.

Avisen al-Rai skriver, at myndighederne flere gange forgæves har indskærpet over for organisationen, at indsamling til syrere skal ske igennem officielle kanaler.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip