Kvinde fik besked på at opdatere MitID: Nu hyldes hun for sin reaktion

Skrevet af Emil Martesen

5 uger siden

|

16/04/2024
Foto: PR
Foto: PR
Nu hyldes hun for sin reaktion.

Dagens topnyheder

Langt de fleste har prøvet det efterhånden velkendte problem, når svindlere kontakter ældre personer og udgiver sig for at være bankansatte.

Svindlerne påstår, at der er en lang række problemer med den ældres bankkonti og tilbyder venligt deres hjælp. Deres sande hensigt er dog ikke at hjælpe, men derimod at franarre den ældre person betydelige summer penge.

Fordi der snart er blevet advaret så mange gange mod metoden, så er der heller ikke mange, der hopper i fælden længere.

Sådan skriver Viborg Folkeblad.

I fredags, da et hav af danskere fik penge tilbage fra skat, ringede en kvinde til politiet, fordi en svindler netop havde forsøgt at få oplysninger ud af hende:

"Hun fortæller, hun er blevet ringet op af nogen, der udgiver sig for at være fra hendes bank", lyder det fra Jesper Overby, der er politiassistent ved lokalpolitiet i Viborg.

Han forklarer videre, at hun havde fortalt 'bankmanden', at det var noget pjat, han havde præsenteret hende for. Allerede kort tid efter at have sat svindleren på plads, modtog kvinden en sms, hvori der stod, at hendes MitID skulle opdateres.

Heller ikke denne gang hoppede kvinden på svindelforsøget.

"Det er ikke godt, at det fortsætter. Men det er dejligt at se, at folk er blevet opmærksomme på det - opmærksomme på, at man ikke skal udlevere personfølsomme oplysninger til nogen, og at det ikke er bankens fremgangsmåde", udtaler Jesper Overby.

Kvinden får altså stor ros for sin måde at håndtere svindeforsøgene på, og hvis du nogensinde oplever noget lignende, så er det afgørende, at du ikke videregiver informationer, der kan give 'bankmanden' adgang til dine konti.