Kvinder med store numser får klogere børn, slår forskere fast

18/01/2015 22:30

Kirstine Petersen

Nyheder
En stor mås er lig med en klog baby. Sådan lyder den direkte besked fra forskere ved Pittsburg Universitet til en masse (nu glade) kvinder med et stort bagparti.

Mest læste i dag

De kloge hoveder har fundet ud af, at fedtdepoterne i kvinders lår og numse indeholder nogle celler, der er med til at opbygge fostres hjerner, når kvinden er gravid.

De fandt dermed en direkte forbindelse mellem kvinder med store lår og numser og en høj intelligens hos deres børn.

- Du har brug for en masse fedt til at opbygge nervesystemet og fedtet i disse områder er beriget med DHA (docosahexaenoic acid eng.), et stof, der er et særligt vigtigt komponent i menneskehjernen, siger professor Will Lassek, som er en af forskerne bag forsøget, til Sunday Times.

En af grundene til, at kvinder kan have svært ved at træne rumpen mindre, er derfor, at kvindekroppen er skabt til at holde på disse vigtige depoter med næb og klør. Under en graviditet giver kroppen lettere slip på cellerne, for altså at lade babyen tage for sig af godterne.

På grund af mænd og kvinders forskellige hormonsammensætning har kvinder også en højere fedtprocent end mænd: mellem 20-30 procent mod mellem 9-18 procent hos mænd. Og en de af den fedt, holder kvindekroppen altså fast på til gavn for baby.