Læger advarer: Lad være med at putte frosne kartofler op i numsen

Foto: Shutterstock.com

Det er et spøjst eksperiment, som mange er begyndt at kaste sig ud i, da de ikke har lyst til at tage til lægen.

Dem, der ikke er tilbøjelige til at booke en tid hos lægen, er i stedet begyndt at udforske muligheden for at gøre brug af "hjemmemedicin", men læger advarer mod, at det kan være farligt.

Der bliver blandt andet advaret mod, at man stikker et stykke frossen kartoffel op i sin numse, da det skulle hjælpe mod hæmorrider. Det skulle skyldes, at kartofler indeholder en lille smule syre, hvilket skulle hjælpe med at lindre smerten og komme kløen til livs. 

Det skriver Wales Online.

Læs også

Vild udmelding fra Blachman: Knald mig Tessa

"Skræl en rå kartoffel, som du efterfølgende skal skære i tynde skiver, så det cirka bliver samme størrelse som en pommes frites," står der i en artikel. 

"Sæt derefer skiverne i fryseren."

"Indsæt kun én frossen kartoffelskive i dit anus i 30 sekunder. Det skal gøres i tre til fem dage. De næste tre til fem dage skal skiven være inde 30 sekunder mere hver gang." 

Hæmorrider er hævede eller udbulende vender i anus. De ligner åreknuder, som man kan få på benene, men dog i en meget mere følsom del af kroppen. 

Det anslås, at 1 ud af 20 mennesker i Storbritannien vil opleve at få hæmorrider mindst én gang i deres liv. 

Der er også mange årsager til, at man bliver ramt af hæmorrider, herunder graviditet, hvis man sidder rigtig meget ned, forstoppelse, en kost med lavt fiberindhold samt fedme, er alle forbundet med et forårsage hæmorrider.

Dr. Diana Gall, fra Doctor-4-U, siger:

"Hæmorrider kan være en irriterende tilstand, og det kan være meget pinligt at snakke om, hvorfor de ikke søger hjælp fra sin læge. De vælger i stedet at sætte deres lid til interenettet og overtro," hvorefter hun kommenterer på ovennævnte eksempel med frosne kartoffelskiver:

"Der findes absolut ingen beviser for, at frosne kartofler, som man indsætter i sit anus, kan hjælpe med kurere hæmorrider. Jeg vil derfor opfordre alle til at udvise forsigtighed til alle, som overvejer at gøre det." 

"Hæmorrider forsvinder ofte af sig selv efter et par dage. Men der findes også måder, hvorpå man kan holde dem i skak. Man skal huske at drikke rigeligt med væske, ligesom man skal huske at spise en fiberrig diæt. Hvis man oplever slem kløe, skla man prøve med regelmæssige varme bade, hvilket vil lette kløe og smerte." 

Læs også

TV-værten Jeremy Clarkson raser: Vil hellere smittes med covid end at forlade EU

 

Dagens Gossip