Lægerne svigter på grund af coronavirus: "Det er fuldstændig forfærdeligt"

Skrevet af Mathias Busekist

25/11/2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er flere, der har klaget over, at de føler sig svigtet af lægerne.

Dagens topnyheder

Pia Elkjær Hansen har i år mistet sin meningitissyge mand, Poul Henning Hansen. Han blev afvist at blive tilset hele tre gange af læge og vagtlæge. 

Han blev svigtet af læge og vagtlæge, da de ikke ville besøge ham i frygt for coronavirus.

Det skriver B.T. 

Pia har indsendt en klage

Pia Elkjær Hansen har klaget til Patienterstatningen, da hun mener, at lægerne har sviget. De nye tal har nu vist, at hun langt fra er den eneste, der føler, at sundhedsvæsenet har svigtet, efter coronavirussen kom hertillands. 

"Vi har modtaget 131 sager indtil videre, hvor patienter eller efterladte mener, at de har fået en skade, fordi de ikke blev behandlet i sundhedsvæsenet på grund af coronarestriktioner," siger en kommunikationskonsulent hos Patienterstatningen til B.T.

De bekræfter ligeledes, at Pia Elkjær Hansens klage over sin mands dødsfald er én af disse klager. 

Det høje antal af klager er noget, der ryster Pia. 

"I mine øjne er det frygteligt. Jeg og mine to børn mistede vores elskede mand og far, og det har været rigtigt hårdt. Og jeg er sikker på, at det kunne have været undgået, hvis der ikke var de her coronarestriktioner," siger Pia Elkjær Hansen til B.T. 

Kun toppen af isbjerget

B.T. har snakket med Morten Freil, formand for Danske Patiener, der frygter, at antallet vil vokse. Han er sågar bange for, at det blot er toppen af isbjerget.

Han har dog et klart svar på, hvad der kan gøres. 

"Jeg synes faktisk, der kom ret klare retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen om, at akut syge patienter skam skulle tilses eller behandles under coronarestriktionerne," siger han til B.T.

Pia Elkjær Hansen synes uden tvivl, at det er syndt for dem, der har kunnet mærke konsekvenserne af lægernes svigt.