Landbrugsselskab frifundet for million-konfiskation

Landbrugsselskabet Viderupgaard A/S er onsdag blevet frifundet for anklagemyndighedens påstand om konfiskation af knap fire millioner kroner. Det skriver Nordjyske.dk.

Selskabet er dog ved Retten i Aalborg idømt en bøde på 200.000 kroner i en sag, hvor selskabet har været anklaget for at have for mange dyr på en gård.

Anklagemyndigheden havde lagt sagen noget større op og krævede en bøde på knap en million kroner for overtrædelse af husdyrsbrugsloven.

Politikeren Tina French Nielsen, som er leder af Venstres gruppe i byrådet i Aalborg, ejer en del af virksomheden. Hun har desuden siddet i selskabets bestyrelse.

Af den grund har sagen haft en vis offentlig interesse, men allerede i august 2013, da anklagemyndigheden rejste tiltale i sagen, stod det klart, at politikeren ikke var personligt under anklage.

De knap fire millioner kroner, som anklagemyndigheden forlangte konfiskeret i sagen, skulle stamme fra fortjenesten på det ulovlige hold af husdyr.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip