Lars Boje Mathiesen langer ud: Du tror sikkert, at det er en joke

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Lars Boje Mathiesen, der er medlem af Folketinget for Nye Borgerlige, vil med sit seneste opslag på Facebook forsøge at give folk et indblik i, hvad der foregår bag Christiansborgs tykke mure.

Men med Lars Boje Mathiesens opslag på Facebook får man ikke samme indblik, som havde man besøgt Christiansborg på skoleudflugt. 

Han skærer i stedet helt ind til benet og spilder ingen tid, da han har været udsat for noget, han mener, er så forrykt, at man skulle tro, det var en joke.

Læs også

Medie: Politiet kan snyde med dødsårsager

Lars Boje Mathiesens beskriver i opslaget på Facebook, at hans lørdag ikke endte med at blive, som han havde håbet. 

"Lørdag morgen klokken 8.53 tikker en mail i min indbakke, som jeg får 2 timer til at reagere på, ellers får jeg at vide, at jeg IKKE har sagt nej til det, som regeringen vil," skriver Lars Boje Mathiesen på Facebook. 

Han fortæller efterfølgende, at der ikke var nogen, der vidste, at ovenstående ville komme fra regeringen, og det var ren og skær held, at Lars så beskeden. 

"Det var rent held at min aftale var flyttet, og jeg tilfældigt så en sms om det, som var blevet sendt 9.03."

Lars Boje Mathiesen, der er medlem af Folketinget for Nye Borgerlige, fortæller herefter, at der også er problemer forbundet med, at man ser beskeden på sin telefon.

"Problemet er også, at selv om man ser en sms, så har man ikke adgang til de fortrolige papirer fra sin mobil," skriver han på Facebook, hvorefter han kommenterer på den meget korte tidsfrist:

"2 timer til at kunne læse indstillingen og uden mulighed for stille relevante spørgsmål til fx minister og eksperter, hvis man da når at se det, som regeringen vil. Og hvis man ikke når det... ja, så har man automatisk ikke sagt nej, selvom man faktisk ville dette."

Regeringen har dog loven på deres side, fortæller han, men for Lars Boje Mathiesen betyder det ikke, at man skal forsøge af bilde Danmarks befolkning noget ind: 

"Men så skal man ikke samtidig forsøge at bilde befolkningen ind, at der nu er en reel parlamentarisk kontrol med regeringen - for det er der ikke," kommer det fra Lars Boje Mathiesen. 

Han skriver slutteligt i sit opslag på Facebook, at det er hele befolkningen, der direkte bliver påvirket: 

"Det er jeres liv, der bliver direkte påvirket af det, som foregår på Christiansborg. I har ret og krav på at vide, hvordan det egentlig foregår derinde bag de tykke mure på Christiansborg."

Læs også

Efter 42 år med hårdt arbejde: Nu må Monica 'leve af nudler'