Efter 42 år med hårdt arbejde: Nu må Monica 'leve af nudler'

Foto: Shutterstock.com

Monica, der har arbejdet på et hospital i 42 år, er meget bekymret for, om hun har penge nok, når hun går på pension.

Monica Nykvist har dedikeret mere end fire årtier til at arbejde på Östra Hospital, men hun har længe overvejet, om tiden er inde til at gå på pension.

Hun har dog måttet indse, at det ikke bliver den tilværelse, hun havde drømt om.

Læs også

Teenager underskrev lejekontrakt uden at se bolig: Nu bor hun på pensionat

"Jeg har arbejdet på hospitalet i 42 år, og min pension bliver 15.400 SEK før skat," fortæller hun til TV4

Det er derfor ikke overraskende, at hun er blevet bekymret for at have penge nok, når hun engang vælger at gå på pension.

"Jeg tror, ​​jeg har tricket. Jeg kan spise nudler. Det er beklageligt efter alt det slid efter alle årene," siger hun.

I Sverige har der dog været fokus på netop dette, hvilket man tirsdag kunne se, da politikerne udsendte et forslag og krævede, at man øgede pensionsbidraget. 

"Vi vil fortsætte med at øge pensionerne efter pensionstillæg, der kommer i september, og det næste skridt er at øge betalingerne til systemet," kommer det, ifølge Sydsvenskan, fra socialforsikringsminister Ardalan Shekarabi (S) til TT. 

Det kræver dog først og fremmest, at parterne, der er en del af den såkaldte pensionsgruppe, som også inkluderer borgerlige partier, bliver enige, hvilket de endnu ikke skulle have formået. 

"Vi er helt enige om, at vi skal øge pensionerne for dem, der er i den værste situation. Men den mest enkle måde er at reducere skatten, det er derfor, vi gik videre med det i vores seneste budget," fastslår Maria Malmer Stenergard fra Moderaterne, der er i pensionsgruppen, til TT. 

Læs også

Linse bryder sammen