Laudrup har startet træningen i Qatar

01/07/2014 10:41

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det danske fodboldikon Michael Laudrup er blevet bekræftet som ny træner i Qatar-klubben Lekhwiya SC, som på sin hjemmeside skriver, at danskeren starter træningen i dag, tirsdag.

Til politiken.dk udtaler Laudrup:

- Jeg går nu ind i min sidste fase som træner. Men om Lekhwiya bliver min sidste eller måske næstsidste klub, kan jeg ikke sige. Og jeg ved heller ikke, om fasen kommer til at strække sig over to, tre eller fire år. Det svar blæser i vinden.

Klubben, som har base i Doha, skriver ikke noget om, hvor lang danskerens kontrakt er. Det offentliggøres først senere på ugen.

Det er ikke overraskende, at 50-årige Laudrup overtager trænerjobbet i Lekhwiya SC. Mesterklubben havde allerede bekræftet forhandlingerne mellem parterne, og det havde Laudrups agent, Bayram Tutumlu, ligeledes bekræftet.

Michael Laudrup har været uden trænerjob, siden han i februar fik sparket som manager i Premier League-klubben Swansea City. Danskeren afløser det belgiske topnavn Eric Gerets, der blev fyret trods mesterskabet.

Med sig til oliestaten tager Michael Laudrup dansk-marokkanske Karim Zaza som målmandstræner.

39-årige Zaza spillede under Laudrup i Brøndby og er tre gange blevet kåret som Superligaens bedste målmand. Han har netop indstillet karrieren.

Til gengæld skal Laudrups chefscout gennem mange år, Erik Larsen, ikke med denne gang.

- Michael har meddelt mig, han ikke har brug for scouting i sit nye job. Det er jo ikke mig, der bestemmer det. Det er suverænt Michaels afgørelse, Erik Larsen til Ekstra Bladet.

Michael Laudrup har foruden Swansea tidligere været cheftræner i Mallorca, Spartak Moskva, Getafe og Brøndby.

/ritzau/