Lidl med drastisk tiltag

Skrevet af Mathias Nielsen

03/12/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Discount-giganten har måtte tage en drastisk beslutning, da man lige nu står i en ekstraordinær situation.

Dagens topnyheder

Inflationen fylder i øjeblikket en hel del over hele Europa, hvor de fleste lande døjer med stigende priser på alt fra æg til benzin. Det betyder at kunder konstant skal tælle både varer og priser, når de er ude og handler i supermarkeder.

Det er dog ikke kun privatpersoner, som er hårdt ramt af de høje priser. Det er samtlige supermarkeder også, da de lige nu har væsentligt forhøjet udgifter til eksempelvis strøm.

Derfor har Lidl været nødsaget til at foretage en drastisk beslutning. I stedet for de kommende års nye projekter skal både koncernen og kunderne være tålmodige.

Ifølge "Lebensmittel Zeitung" kæmper Lidl med de stigende omkostninger til byggematerialer, hvorfor man taget en beslutning, som også kan påvirke supermarkedets kunder.

Lidl har i øjeblikket 12.000 butikker i 31 lande over hele verden, hvilket gør Lidl til verdens største discountkæde.

Denne status ville Lidl gerne udbygge og udvide ved at modernisere allerede eksisterende butikker samt bygge nye. På grund af de stigende byggeomkostninger har man dog besluttet at udskyde samtlige byggeprojekter.

"I vores forretningsaktiviteter er vi grundlæggende ikke gearet til kortsigtet udvikling, men tænker langsigtet og økonomisk," forklarer en Lidl-talsmand til Der Westen.

Med den drastiske beslutning bøjer Lidl sig ikke kun for den aktuelle priseksplosion, men ønsker også at statuere et eksempel i forbindelse med beslutningen.

Kæden vil nemlig gerne sætte fokus på, at man ikke bare skal betale de priser, som der kan forekomme i forbindelse med et byggeprojekt.

Der skal gøres opmærksom på ‘de til tider utopiske omkostninger i byggebranchen’, lyder det.