LIGE NU: Her er dommen til Thomas Thomsen fra den uhyggelige Mia-sag

Skrevet af Emil Martesen

2 uger siden

|

30/05/2024
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Nu er dommen til Thomas Thomsen faldet.

Dagens topnyheder

Tilbage I juni 2023 blev den 37-årige elektriker fra Nordjylland, Thomas Thomsen, dømt til forvaring ved byretten, da han i den meget omtalte Mia-sag blev kendt skyldig i forsøg på voldtægt, drab og usømmelig omgang.

For nyligt lakkede ankesagen så mod enden, og i går, onsdag, blev Thomas Thomsen fundet skyldig i drabet på Mia Skadhauge Stevn og forsøg på voldtægt.

Her kom det frem, at Landsretten ikke behandlede spørgsmålet om usømmelig omgang med lig, da Thomas Thomsen i byretten tilstod at have parteret liget.

Det skriver B.T.

Helt konkret betyder det, at Landsretten havde stadfæstet kendelsen fra byrådet, og det blev ikke den eneste dom, der blev stadfæstet.

Straffen

Torsdag skulle der besluttes hvilken straf, som den nordjyske elektriker fra den lille landsby Flauenskjold, skulle idømmes.

Og her var der bred enighed for, at dommen fra byretten skulle stadfæstes.

Med 13 stemmer for forvaring og fem stemmer for fængsel for livstid blev byrettens dom stadfæstet:

"Efter en samlet vurdering af karakteren og grovheden af forbrydelserne sammenholdt med den fare, tiltalte udgør, finder vi det påkrævet, at tiltalte idømmes forvaring", siger retsformanden.

Retslægerådets anbefaling

Det blev Retslægerådets anbefaling, som dommere og nævninge fulgte. Deres anbefaling var en forvaringsdom, mens anklager Emil Stenbygaard ikke lagde skjul på, at de vil have fængsel på livstid, mens forsvarsadvokaten mente, at han skulle have en 16 års fængsel.