Lige nu: Indkalder til corona-pressemøde

Det er rigspolitichef Thorkild Fogde, der sammen med Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed klokken 12.10 give en kort status på indsatsen mod corona op mod weekenden. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Der indkaldes til pressemøde i kølvandet på stigende smittetal og nye restriktioner.

Fredag middag vil rigspolitichefen og direktøren for Styrelsen for patientsikkerhed give en status på corona-indsatsen. 

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Læs også

Mand mistænkt for at køre 5-årig pige ihjel - nu er han anholdt

Rigspolitichef Thorkild Fogde vil sammen med Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed klokken 12.10 give en kort status på indsatsen mod corona op mod weekenden.

Nu skal du bære mundbind

Thorkild Fogde vil give en kort status på indsatsen mod corona op mod weekenden, nu hvor forbuddet mod salg af alkohol efter kl 22 og de nye regler vedr brug af mundbind er trådt i kraft. Derudover vil Anette Lykke Petri give status på arbejdet med smitteopsporing, oplyses der.

I går trådte endnu flere corona-restriktioner i kraft. Beskeden blev sendt ud til danskerne allerede i fredags, hvor statsministeren talte på et pressemøde og forklarede, at kravet om mundbind udvides til alle indendørs steder med offentlig adgang, Kravet om mundbind er indtil videre gældende til den 2. januar, og det betyder blandt andet, at kunder i landets supermarkeder resten af 2020 skal huske mundbind eller visir. 

Hold fast i restriktionerne

Det er ikke kun Rigspolitichef Thorkild Fogde, der vil hjælpe borgerne. Nordsjællands Politi har også bedt borgerne om at holde fast i de gode vaner fra foråret og huske de nye restriktioner. 

“Udviklingen viser, hvor vigtigt det er, at alle tager ansvar for at begrænse risikoen for, at coronasmitten spreder sig endnu mere. Rigtigt mange borgere følger myndighedernes anvisninger, men vi skal have de sidste med, hvis det skal lykkes at få kontrol med coronavirussen,” siger politidirektør Jens-Christian Bülow, Nordsjællands Politi. 

I den kommende weekend er det som bekendt Halloween, og derfor kommer politidirektøren med en særlig opfordring:

“Overvej en ekstra gang, om det er nødvendigt at deltage i halloweenfesten, også selvom der kun er få inviterede, og drop trick-or-treat-turen med børnene. Det er nu, vi skal gøre en ekstra indsats for at nedbringe smittetallet, og det kan kun lykkes, hvis vi er fælles om det,” siger Jens-Christian Bülow.

Læs også

Mette Frederiksen klar til at indføre nye restriktioner

 

 

 

 

Dagens Gossip