LIGE NU: Nyt sygesikringskort til danskerne

Skrevet af Julie Møller

01/06/2021
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix.
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix.
Fra i dag kan danskerne få det velkendte gule sundhedskort som app på mobiltelefonen.

Mest læste i dag

Fra i dag, 1. juni, kan danskerne få det gule sundhedskort som app på mobiltelefonen. Appen fungerer som et gyldigt sundhedskort og giver adgang til offentlige sundhedsydelser.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Appen ”Sundhedskortet” ligger klar til download fra i dag, og det skulle give danskerne adgang til en ny, nem og bekvem måde at medbringe det gule sundhedskort. Sundhedskort-appen lanceres præcis 50 år efter, at det ved lov blev besluttet, at danskerne skulle medbringe et bevis for retten til at modtage offentlige sundhedsydelser.

Ved at downloade ”Sundhedskortet” kan du få sygesikringsbeviset som app på din mobil, og hvis du har børn, kan du automatisk se dine børns sundhedskort i appen, lover Sundhedsministeriet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke er begejstret for den digitale løsning.

“Sundhedskort-appen er endnu et eksempel på, at digitalisering gør hverdagen lettere for danskerne. I dag har vi altid vores mobiltelefon på os, og med Sundhedskort-appen er man sikker på altid at have sit eget og børnenes sundhedskort lige ved hånden, når man skal til lægen, på apoteket eller ned og have taget en coronatest,” udtaler han. 

Smid ikke kortet væk

Sundhedskort-appen er et frivilligt supplement til det gule sundhedskort, så du skal beholde dit fysiske sundhedskort – også efter at du har downloadet appen.

I en overgangsperiode kan du opleve, at der er steder, hvor du ikke kan aflæse sundhedskortet via appen. Det kan fx være klinikker, som anvender magnetstribelæser eller har en aflæser, som ikke kan aflæse mobilskærme. Derfor er det en god idé, at du medbringer dit fysiske sundhedskort, hvis du er i tvivl om aflæseren hos fx din læge kan aflæse sundhedskortet via appen.

På sigt er det meningen, at du skal kunne vælge mellem Sundhedskort-appen og det fysiske sundhedskort, så Sundhedskort-appen kan være med til at reducere antallet af fysiske udstedte kort.

Du kan hente appen, hvor du normalt henter apps til din telefon ved at søge efter Sundhedskortet.