LIGE NU: Smittetallene bliver ved med at stige

Skrevet af Julie Møller

12/10/2020
Statens Serum Institut har opdateret med de seneste smittetal.

Mest læste i dag

De nye smittetal viser, at der er 389 nye corona-tilfælde i Danmark det seneste døgn, hvilket er en stigning på over 40 tilfælde i forhold til igår.

Der er 5 nye indlæggelser, og det betyder, at der er 107 indlagte, og der er to døde siden i går, så det samlede antal døde med virusset er nu 671, oplyser Statens Serum Institut.

Stigende smittetal får konsekvenser

De stigende smittetal får nu også konsekvenser for årets efterårsferie. Søndag den 11. oktober havde Struer Kommune landets højeste incidentstal (smittede pr. 100.000 indbyggere). Det er primært blandt den yngre del af befolkningen, at smitten pt. spredes, og det får kommunen til at aflyse alle kommunale arrangementer og aktiviteter i uge 42.

Det er ikke det eneste sted, der bliver ramt af stigende smitte. SSI har også valgt at aflyse Halloween-traditionen, hvor børn går fra dør til og dør og samler slik. Traditionen er forbundet med risiko for smittespredning, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Forbyg smitte

Selvom vi har hørt rådene mange gange, så kan det ikke skade at få dem opfrisket endnu en gang. 

  1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

  2. Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder

  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt

  4. Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen

  5. Hvis du er ældre eller kronisk syg - hold afstand og bed andre tage hensyn

Det er vigtigt at holde afstand, og det skal et et lille blåt badge med en tegning af to personer med en afstandspil imellem hjælpe med til nu. Det blå badge blev præsenteret af Helene Probst, Sundhedsstyrelsens vicedirektør, på et pressemøde i forrige uge, og fra i dag af kan alle gratis hente et badge på apoteket, men det er tiltænkt folk i særlig risiko for at udvikle alvorlig sygdom som følge af coronasmitte, skriver Ritzau.