Lige nu: Sundhedsstyrelsen kommer med nye anbefalinger

Sundhedsstyrelsen kommer i dag med nye anbefalingerne.

Smittetallene stiger for øjeblikket i Danmark, og det får myndighederne til at fokusere endnu mere på at stoppe spredningen.

Sundhedsstyrelsen udgiver i dag to håndbøger, som kommer mange af os til gode.

Læs også

Masseslagsmål endte med knivstik: 23-årig mand kørt til hospital

De handler nemlig om, hvordan man kan undgå smitte med COVID-19 på kontorarbejdspladser og i det offentlige rum, fx når man holder møder, står i kø eller bruger et offentligt toilet. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse

Forslag og løsninger

De to håndbøger indeholder forslag og løsninger til, hvordan man som arbejdsplads eller kommune kan skabe rammer, der gør det nemt at holde afstand og holde god håndhygiejne, uden at man skal tænke for meget over det. Forslagene er valgt ud fra, at de er lette at implementere, vedligeholde og kræver få midler.

”Selv om man kender rådene om at forebygge smitte og ved, at man skal have rene hænder og holde afstand, kan det være svært at holde fast i at gøre det, når der fx er travlt på kontoret. Derfor giver håndbogen bud på, hvordan arbejdspladsen eller kommunen kan gøre det nemmere at følge rådene i en travl hverdag,” siger Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Selvom mange af os er bekendte med de gode råd, så kan det være svært at huske i en travl arbejdsdag. Håndbøgerne giver bud på, hvordan arbejdspladsen eller kommunen kan gøre det nemmere at følge rådene. Foto: Shutterstock.com

Uanset om du arbejde på en offentlig eller en privat arbejdsplads, så er ‘Håndbogen til kontorarbejdspladser’ til nytte. Den er nemlig målrettet begge steder, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Den giver blandt andet forslag til, hvordan man møder sikkert ind på arbejde om morgenen, hvordan man holder møder, frokost og pauser med god afstand og sikrer, at det er nemt at vaske og spritte hænder.

Den anden håndbog, håndbogen med inspiration til at undgå smitte i det offentlige rum, er målrettet kommuner. Den giver blandt andet forslag til, hvordan man håndterer steder, hvor der nemt opstår køer og ventesituationer, og hvor folk tager ophold, fx i parker. Derudover er der også inspiration til at undgå smitte på offentlige toiletter.

Du kan se begge håndbøger her.

 

Håndbogen til kontorarbejdspladser

 

Håndbogen med inspiration til at undgå smitte i det offentlige rum 

Læs også

Mette Frederiksen med ny besked: Danskerne raser

 

 

 

Dagens Gossip