Lige nu: To børn smittet

Skrevet af Sarah S

39 uger siden

|

17/08/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det meddelelse nu, at to børn er blevet smittet.

Dagens topnyheder

Efter rejse til et land i Europa, er to børn blevet smittet med mæslinger.

Det skriver TV 2.

Det meldes, at begge børn er i folkeskolealderen, og at de er fra Region Midtjylland og fra Region Syddanmark. Der meldes desuden, at børnene begge er i folkeskolealderen.

Derudover er endnu en person med relation til det ene barn også blevet smittet.

På grund af de tre smittetilfælde, opfordres praktiserende læger i de pågældende regioner til, at være ekstra opmærksom på symptomer på mæslinger.

Det er ikke oplyst hvilket europæisk land der er tale om, i forhold til hvor børnene er blevet smittet.

Desuden opfordres alle borgere til, at man bliver vaccineret mod mæslinger, inden man rejser til lande hvor der er risiko for mæslinger.

"De to tilfælde understreger, at mæslinger stadig findes mange steder i verden, og at alle ikke-immune rejsende til områder med risiko for mæslinger bør være vaccineret mod mæslinger inden afrejse," lyder det i den forbindelse fra Statens Serum Institut til TV 2.

I 2021 og 2022 blev der ikke konstateret nogle smittetilfælde med mæslinger i Danmark. I år er er indtil videre blevet konstateret fire smittetilfælde med mæslinger i Danmark.

"Forløbet af mæslinger kan variere fra et relativt mildt forløb med udslæt og feber til alvorlig sygdom med betændelse af hjernehinderne. I de alvorligste tilfælde er mæslinger livstruende, og i udviklingslandene er mæslinger en vigtig årsag til børnedødsfald. I Europa ender hvert fjerde til femte mæslingetilfælde i barnealderen med hospitalsindlæggelse," skriver SSI om mæslinger.

Vaccination mod mæslinger indgår i det danske børnevaccinationsprogram.

"Vaccinationsdækningen for mæslinger er i Danmark for første mæslingevaccine på 93% - 95% for fødselsårgangene 2015-2020 og for den anden mæslingevaccine på 91-94% for årgangene 2012-2017," skriver SSI om vaccinationen.