Lise Nørgaard melder ud om vaccinen: Jeg har besluttet mig

Skrevet af Julie Møller

28/12/2020
Foto: Gyldendal PR, fotograf: Franne Voigt.
Foto: Gyldendal PR, fotograf: Franne Voigt.
103-årige Lise Nørgaard er ikke i tvivl.

Dagens topnyheder

I går den 27. december blev de første i Danmark vaccineret mod COVID-19. Det er beboere på plejehjem og andre ældre i risiko for alvorligt forløb af COVID-19, samt udvalgt frontpersonale i sundhedsvæsenet og i ældreplejen, der er først i køen. I takt med at Danmark får flere leverancer af vacciner, vil tilbuddet om en vaccine mod coronavirus blive tilbudt til flere risikogrupper, og i løbet af 2021 vil alle få muligheden for at blive gratis vaccineret mod COVID-19, oplyser Sundhedsstyrelsen.

103-årige Lise Nørgaard er ikke i tvivl om, hvad hun vil gøre, når hun bliver tilbudt vaccinen.

“Selvfølgelig vil jeg da modtage den. Det er da et tilbud, vi skal tage imod,” siger Lise Nørgaard til SE & HØR. Trods den høje alder har hun ikke hørt noget fra myndighederne endnu. 

“Jeg har ikke hørt noget fra myndighederne endnu, men jeg har bare fået det, alle andre har fået,” forklarer hun.

Ligesom mange andre så længes hun efter en mere normal hverdag, og det er derfor, hun siger ja tak til vaccinen. 

“Det er en historisk dag”

I går morges ved ni-tiden blev de første vaccinationer mod COVID-19 givet til både beboere og personale på en række plejehjem fordelt ud i hele landet. Det kom bag på Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsens direktør.

“Det er en historisk dag. Da epidemien ramte Danmark tilbage i februar, regnede jeg ikke med, at vi i dag, blot ti måneder senere, ville være i gang med at vaccinere de første mod COVID-19.”

Sundhedsstyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at der i første omgang ikke er nok vacciner til alle. Derfor er vaccinationen i starten prioriteret til de grupper, der har størst risiko for et alvorligt forløb bl.a. de ældste, beboere på plejehjem og ældre med risikofaktorer. Personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen, som har tæt kontakt til de mest sårbare og varetager kritiske funktioner, vil også blive prioriteret først.

Så der går nok ikke længe, før Lise Nørgaard kan få sin corona-vaccine.