Løchte håber på dansk anerkendelse

I sommer var Frederik Løchte Nielsen på alles læber, da han som den første dansker nogensinde vandt Wimbledon i herredouble med britiske Jonathan Marray.

Den præstation gør ham til stærk kandidat til årets danske tennisspiller, der kåres onsdag. Og selvom Caroline Wozniacki, som også er nomineret, har haft et mindre godt sportsår, mener Frederik Løchte, at hun er en stor konkurrent til prisen.

- Hun havde sikkert håbet på noget mere, men man kan godt sige, at hun har gjort det godt alligevel. At ligge i top-10 i sig selv er jo stabilt og langtidsholdbart i modsætning til at vinde en Wimbledon, som er bare et bemærkelsesværdigt resultat, siger Løchte.

Han fremhæver også Davis Cup-holdet, for hvem han selv spiller, som værdig vinder. Løchte er primært nomineret for sine resultater i herredouble.

Foruden Wimbledon-triumfen vandt han sammen med Marray to kampe ved tennisherrernes store sæsonfinale i London.

I semifinalen blev den dansk/britiske duo slået af Marcel Granollers og Marc López, som de ellers slog på deres vej til Wimbledon-sejren i sommer.

Hvem der bliver kåret som årets tennisspiller drejer sig i bund og grund om, hvorvidt dommerpanelet vil hylde Wozniackis karriere eller Løchtes resultat ved Wimbledon, mener Løchte selv.

- Det er bemærkelsesværdigt, hvad hun har præsteret over en masse år. At hendes år er blevet modtaget så dårligt, er jo bare et udtryk for hvor gode resultater, hun har haft.

- Det er klart, at det er skuffende, hvis hun har mulighed for mere. Men hun er stadig top-10 i verden og når langt i grand slam-turneringerne. Jeg har mit resultat, og hun har sin karriere, siger han.

De seneste fem år har Wozniacki vundet prisen. At vippe Wozniacki af pinden vil derfor være en stor præstation af den 29-årige sjællænder, der i så fald kan krone et godt sportsår.

- Det ville være rart at vinde. Det er fint at få anerkendelse for ens arbejde, for der er mange store tennisnavne, der gennem årene har vundet den, så det vil jeg sætte pris på, siger Løchte.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip