LOs jobpakke får kold skulder af Corydon

Regeringens fokus er på privat vækst og beskæftigelse.

Sådan lyder meldingen fra finansminister Bjarne Corydon (S) på dagen, hvor LO har fremlagt sin jobpakke, der efterlyser investeringer og ændringer i primært den offentlige sektor.

Derfor skal LO ikke forvente, at regeringen adopterer jobpakken.

- Der er sat en dagsorden, der først og fremmest handler om privat vækst og beskæftigelse. Det er det, vi synes, er det centrale i øjeblikket, siger Bjarne Corydon.

- Vi har stimuleret økonomien så kraftigt, som vi finder, det er ansvarligt.

- Nu må vi videre til det næste fokus, som bygger oven på det, vi allerede har gjort - nemlig et særligt fokus på konkurrenceevne på det private erhvervslivs mulighed for at skabe arbejdspladser.

I sidste uge varslede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) en såkaldt jobskabelsespakke, som vil komme i løbet af foråret.

De økonomiske ministre arbejder frem til marts på forslag til at forbedre konkurrenceevnen og skabe private job. Derefter vil regeringen gå i gang med at sammensætte sin kommende jobskabelsespakke.

LO's jobpakke vil ifølge LO selv kunne skabe op til 24.000 job i 2013 og 2014. De fleste job skal findes ved at fjerne sanktioner over for de kommunerne, der overskrider deres budgetter.

Finansministeren er glade for, at LO har meldt sig ind i debatten med en konkret plan, men han ser det ikke som en mulighed at fjerne sanktionerne.

- Vi investerer massivt i vækst. Vi har et investeringsniveau i Danmark, som er det højeste i 30 år. Men det er helt nødvendigt, at vi samtidig har regler og garantier, der sikrer, at når vi går til kanten, så går vi ikke over, siger han.

- For det ville jo betyde, at vi overtrådte de regler, der gælder for vores økonomi og som er afgørende for, om man anser Danmark for at være et land og en regering, der optræder ansvarligt og har styr på gæld og underskud.

- Og der kan vi ikke tage nogen chancer, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip