Mærsk-formand: Vi forbliver et konglomerat trods frasalg

Skrevet af admin

30/03/2015

Mest læste i dag

A.P. Møller-Mærsk er og vil forblive et konglomerat - også selv om selskabet i løbet af sidste år har frasolgt store dele af Danske Bank og Dansk Supermarked.

Det skriver Ritzau Finans i forbindelse med selskabets generalforsamling i Bella Center mandag.

- Sidste år fastslog jeg, at Mærsk er og vil forblive et konglomerat, siger Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk, på generalforsamlingen.

Et konglomerat er en stor erhvervsvirksomhed, som består af flere forskellige, ofte selvstændige selskaber.

- Kan vi så fastholde det efter 2014, hvor vi har frasolgt Dansk Supermarked og Danske Bank - og hvor vi løbende overvejer flere frasalg, spørger bestyrelsesformanden.

Til det spørgsmål er svaret "ja", mener formanden, der konstaterer, at Mærsk som helhed nu står stærkere finansielt end ved indgangen til 2014.

Det på trods af, at selskabet har været udfordret af en stribe forhold, blandt andet geopolitisk uro og stærkt faldende oliepriser, der i høj grad ramte Mærsks olieforretning, Maersk Oil, sidste år.

Michael Pram Rasmussen fastslår, at styrken ved konglomeratet er muligheden for risikospredning og derfor en reducering af eventuelle udsving i den samlede indtjening.

Og derfor er bundlinjen fortsat den samme som ved generalforsamlingen sidste år.

- Vi forbliver et globalt konglomerat. Også efter salget af Dansk Supermarked og Danske Bank, siger Michael Pram Rasmussen.

På samme generalforsamling nævner bestyrelsesformanden, at selv om selskabet holder fast i sine danske rødder med overvejende glæde og tilfredshed, er der plads til forbedringer på den politiske front.

Formandens anke mod et ellers "godt erhvervsklima" er, at der under skiftende regeringer er blevet indført alt for mange regler - nogle gange blot for reglernes skyld.

Derfor faldt der også en opfordring til lovgiverne i forbindelse med generalforsamlingen.

- Vi så gerne, at kommende regelændringer ville sigte efter at forenkle det at drive virksomhed i stedet for det modsatte, siger Michael Pram Rasmussen.

/ritzau/