Magnus Heunicke melder ud om restriktioner ved sommerens festivaler

Skrevet af Nicolai Busekist

11/06/2022
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sundhedsminister Magnus Heunicke har meldt ud om restriktioner ved denne sommers festivaller.

Mest læste i dag

På det seneste har der været meldinger om, at Statens Serum Institut har registreret en stigning i antallet af smittetilfælde med coronavirus.

Ifølge den seneste rapport fra SSI, er der sket en stigning i smittetallene på ca. 16% fra uge 21 til uge 22. Her er antallet af smittede nemlig steget fra 3.290 til 3.805.

At der igen er en stigning i antallet af smittetilfælde, og at en ny Omikron-undervariant ved navn BA.5 vurderes at være 10% mere smitsom, har naturligvis medført, at flere er begyndt at bekymre sig for, om vi går ind i en sommer med restriktioner.

Især de mange danskere, der har købt billet til en af de mange festivaller såsom Tinderbox, Roskilde Festival eller Smukfest, frygter for endnu en sommer, der er præget af restriktioner.

Ifølge DR er der dog intet at frygte, da meldingen fra sundhedsminister Magnus Heunicke er, at der ikke er nogen grund til at være bekymret for, at vi ender med en sommer med restriktioner, som kan sætte en stopper for festivalerne.

Derfor er der ingen grund til at forberede sig på at vinkel farve til sommerens festival (eller måske endda festivaller), for ifølge DR garanterer Magnus Heunicke, at det ikke kommer til at ske, da han siger, at 'det er overhovedet ikke på tale', at der skal indføres nye restriktioner.

Stigningen i smittetallene er især forårsaget af den nye undervariant, lyder det fra Statens Serum Institut, som også holder et nøje øje med dens udvikling.

Er du en af dem, der har fulgt med i udviklingen i smittetallene, og har frygtet, at det kunne få konsekvenser for dine muligheder for at tage på festival, kan du altså tage det helt roligt.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har nemlig givet en garanti for, at der ikke vil blive indført restriktioner denne sommer.