Magnus Heunicke sender bøn til de unge

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sundhedsminister Magnus Heunicke sendte en bøn til danske unge på dagens pressemøde. Samtidig udelukkede han ikke, at det kan blive en nødvendighed med yderligere restriktioner før jul.

På et pressemøde tirsdag eftermiddag slog sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) fast, at coronasituationen er bekymrende, hvorfor nye restriktioner er nødvendige.

Læs også

Mette Frederiksen med stor appel til danskerne

På pressemødet offentliggjorde han tal, der viser, at der er særligt højt antal smittede blandt 15-25-årige. Derfor opfordrede han alle i denne aldersgruppe til at lade sig teste inden juleaften. 

"Det er ikke tvang, men det er en kraftig opfordring. Og til jer, der er unge: Jeg ved godt, at det her er en svær tid, og at situationen har stået på i mange måneder, men det er vigtigt, at vi står fast," fortalte Magnus Heunicke på pressemødet. 

Det er især i hovedstadsområdet, at det står skidt til. I anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, som TV 2 er i besiddelse af, fremgår det, at smitten blandt beboere i hovedstadsområdet udgør 50 procent af de bekræftede tilfælde i Danmark mellem den 21. og 27. november. 

Desuden fortalte Magnus Heunicke på pressemødet, at 26 procent af de smittede i denne og sidste uge er mellem 15 og 25 år. Netop derfor sender han en bøn til de unge om at huske på dem, der er i risikozonen. 

"Det er vigtigt, at vi får brudt de smittekæder, der lige nu hærger i hovedstadsområdet. Den smittekæde vil i sidste ende ramme mormor, oldemor og dem, vi har kære," sagde Magnus Heunicke på pressemødet. 

Vil teste på uddannelsessteder

I et forsøg på at undgå, at det bliver nødvendigt at indføre yderligere restriktioner på denne side af juleaften, vil der blive oprettet en række nye testtilbud, der er særligt henvendt til den yngre del af befolkningen. 

I denne forbindelse fortæller Magnus Heunicke, at det er i planerne, at mobile testcenter vil komme ud til uddannelsesstederne. 

"Vi vil gøre alt, hvad vi kan - og vi kommer gerne ud til jeres uddannelsessteder," udtalte sundhedsministeren.

Læs også

Godt corona-nyt: Ophæver restriktioner

Sophie Hæstorp, der er regionsrådsformand i hovedstaden, hvor de er hårdest ramt, fortæller, at der hurtigst muligt vil blive etableret yderligere mobile testcenter, hvor det er muligt at dukke op og blive testet uden tidsbestilling. 

 

Dagens Gossip