Godt corona-nyt: Ophæver restriktioner

Foto: Shutterstock.com

Efter gode testresultater har Sundhedsmyndighederne valgt at fjerne restriktionerne fra hele Nordjylland.

Sundhedsmyndighederne har på baggrund af nyeste data for smittespredning vurderet, at det ikke længere er nødvendigt med særlige tiltag i Frederikshavn, Vesthimmerland, Jammerbugt, Thisted, Brønderslev, Hjørring og Læsø kommuner. Det betyder, at der fra dags dato ikke længere er behov for særlige tiltag i Nordjylland. 

Læs også

Mor deler trick på Facebook og møder vild begejstring: “Hvorfor har jeg aldrig tænkt på det?”

 

Borgerne i Nordjylland skal dog fortsat følge de landsdækkende restriktioner og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne om afstand, test, isolation, opsporing osv.

”Jeg vil gerne sige en stor tak til borgerne i de syv kommuner for deres vilje til at få standset smittekæderne. Tallene taler deres eget tydelige sprog. Indsatsen har virket, og det skyldes ene og alene borgernes indsats for at holde afstand og lade sig teste og deres villighed til at hjælpe myndighederne med at opspore og inddæmme smitten,” siger Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Konkret er 176.337 borgere ud af de i alt 280.701 borgere i de syv kommuner blevet testet i testperioden fra den 7. nov. til 30. nov. De lokale myndigheder har gennemført en stor og systematisk testindsats, hvor alle kommuner på skift har fået tilført ekstra testkapacitet, så alle borgere har kunne lade sig teste.

Der har været et fald i det samlede antal af nysmittede (7-dages incidens) pr. 100.000 indbygger på 115 fra den 5. november til 28 i dag. Der er dermed tale om et markant fald i antallet af nysmittede i de syv nordjyske kommuner.

De særlige tiltag i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner er fortsat gældende til foreløbigt den 3. december og ophæves ikke ved denne meddelelse. Myndighederne følger udviklingen i Midt- og Vestjylland tæt og vurderer løbende behovet for de lokale tiltag.

 

Læs også

Indkalder til nyt corona-pressemøde idag

 

 

Dagens Gossip