Mand bag anti-homolov: Homoseksualitet er ondskab

Skrevet af admin

21/12/2013

Dagens topnyheder

Vedtagelsen af den omstridte anti-homolov er en sejr for Uganda, siger parlamentsmedlemmet bag loven, der betyder, at homoseksuelle kan straffes med fængsel op til livstid.

- Det her er en sejr for Uganda. Jeg er glad for, at parlamentet har stemt imod ondskab, siger David Bahati til nyhedsbureauet AFP.

Loven har været under opsejling siden 2009, hvor det blev diskuteret, om der skulle indføres dødsstraf, hvis eksempelvis en mindreårig er involveret, eller hvis gerningsmanden er hivpositiv. Men den paragraf er sløjfet.

Vedtagelsen har vakt kritik i flere lande, blandt andet i Danmark, men det er fuldstændigt ligegyldigt, hvad omverdenen tænker om sagen, lyder det.

- Fordi vi en gudfrygtig nation. Vi værdsætter livet på en holistisk måde. Det er på grund af de værdier, at medlemmer af parlamentet har vedtaget dette lovforslag, uanset hvad omverdenen tænker, siger han.

I loven er der en rapporteringspligt. Hvis man eksempelvis opdager, at en af ens venner er homoseksuel, har man 24 timer til angive vedkommende, ellers risikerer man selv tre års fængsel.

Parlamentsmedlem Rebecca Kadaga har været medvirkende til at give loven nyt liv, da den stadig var et forslag. Sidste år betegnede hun det som en "julegave" til landet.

Præsident Yoweri Museveni kan stadig sende loven tilbage til parlamentet. Hvis det ikke sker, vil udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R) overveje at indstille den danske udviklingsbistand.

Præsidenten har 30 dage til at underskrive loven.

Venstre kræver, at Danmark stopper bistanden for at lægge maksimalt pres på Uganda, men det er hverken Amnesty International eller regeringen klar til.

Ifølge oppositionspartiet kan pengene blive taget fra regeringen og kanaliseret over i organisationer, der forsvarer homoseksuelles rettigheder i Uganda.

- Selvfølgelig skal det ikke gå ud over civilbefolkningen, vi skal fortsætte vores støtte udenom regeringen, siger Venstres udviklingsordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

/ritzau/