Mand i camouflagetøj ville møde EU-Parlamentets formand

Politiet i den belgiske hovedstad, Bruxelles, har mandag anholdt en slovakisk mand, der iført camouflagetøj påkaldte sig forbipasserendes opmærksomhed i området nær Europaparlamentets bygning.

Den belgiske anklagemyndighed siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at anholdelsen foregik uden dramatik mandag formiddag, og at manden selv sagde, at han ønskede at møde Europaparlamentets formand, Martin Schulz.

Flere af parlamentets bygninger var kortvarigt evakueret. Alarmen blev afblæst ved 13-tiden.

På sig havde manden nøgler til en bil, der blev fundet i nærheden. I bilen fandt betjente og eksperter fra militæret et skydevåben og en motorsav. Manden var ifølge det oplyste ikke bevæbnet, da han blev pågrebet.

Anholdelsen kommer få uger efter en større antiterroraktion i Belgien, der blev gennemført simultant i flere belgiske byer. Under aktionen skød og dræbte politiet to mænd, mens mindst 13 blev anholdt.

Der har siden aktionen været forhøjet beredskab flere steder i Bruxelles.

Adgangskontrollen ved flere af EU's institutioner og ambassader er blevet skærpet, ligesom der er udstationeret bevæbnede soldater til at passe på flere af bygningerne. Det gælder også ved parlamentets bygninger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip