Mand tændte cigaret under Folkemødet: Det skulle han aldrig have gjort

16/06/2023 16:22

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mand lærte på den hårde måde, at han skulle have ladet sine cigaretter blive i pakken. Det har nemlig kostet ham en bøde på 5.000 kroner.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er dyrt at være ryger. I dag koster en pakke cigaretter i gennemsnit 60 kroner. Ryger man en pakke om dagen, koster det derfor næsten 22.000 kroner om året. 

Selvom det er dyrt at være ryger, er det alligevel sjældent, at en enkelt cigaret koster flere tusinde kroner. 

Det er naturligvis også sjældent, at det er tilfældet, men fredag blev det tilfældet for en mand på Bornholm. Han ville nemlig gerne ryge sig en cigaret under Folkemødet, men det er ikke tilladt. Derfor endte han med at få en bøde på 5.000 kroner. 

Årsagen til, at det ikke er tilladt er, at der er blevet indført en afbrændingsforbud. Dette forbud gælder på hele Bornholm, og dækker også cigaretter. 

Da politiet fik øje på en mand, der stod på et græsareal foran Store Scene med en tændt cigaret, faldt hammeren derfor. Ikke nok med, at han fik besked på at slukke sin cigaret, så kostede det ham også en bøde på 5.000 kroner. 

"Som vi har været ude og sige et par gange her de sidste par dage, så er der meget tørt herovre, og derfor er der afbrændingsforbud på hele Bornholm," siger Thomas Kristensen, der er vagtchef hos Bornholms Politi til Ekstra Bladet

Han slår fast, at det også gælder cigaretter i naturen. Det er derfor ikke kun bål og grill, som man skal holde sig fra. 

Samtidig fortæller han, at de i fællesskab med Folkemødets arrangører sørger for, at alle deltagere bliver informeret om dette forbud. I hvert fald så vidt det er muligt for dem. 

"Der bliver med mellem læst højtaler-beskeder op på pladsen for at gøre opmærksom på det," siger Thomas Kristensen. 

Dette betyder ikke, at det er helt ulovligt at ryge cigaretter i området. Derimod er der nedlagt plader, hvorpå man lovligt kan ryge en cigaret. På græsarealer, i skov mv., er det dog ikke tilladt.