Mandag kan du tjekke din årsopgørelse hos SKAT

Skrevet af Nicolai Busekist

07/03/2022
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Snart kan du se, om du får penge retur i skat, eller om du skal punge ud.

Dagens topnyheder

Hvert år venter danskerne på at få at vide, om de skal have penge tilbage eller har betalt for lidt i skat året forinden.

Nu er det snart tid til, at Skattestyrelsen åbner for årsopgørelsen for 2021. Det betyder, at du inden længe kan se, om du er en af de heldige, der skal have penge retur eller ej.

Skattestyrelsens hjemmeside fremgår det nemlig, at din årsopgørelse for 2021 er klar i TastSelv fra mandag den 14. marts. Derfor kan du om blot en uge se, om du skal have penge tilbage eller du skal betale en restskat.

Det fremgår også af hjemmesiden, at du har mulighed for at rette din årsopgørelse frem til 1. maj 2022. Her kan du bl.a. rette dine forskellige fredag. Blandt andet skal du oplyse på din årsopgørelse, hvis du kan få kørselsfradrag.

Ifølge Skattestyrelsen kan du hurtigere få dine penge udbetalt, hvis du skal have penge tilbage, såfremt du oplyser dine rettelser inden fristen. I de fleste tilfælde vil pengene helt automatisk blive udbetalt til din konto fra medio april.

Hvis du ikke kan vente helt til mandag, er det muligt at søge hjælp i appen 'Skatteguiden'. Det er en app, der hjælper danskerne med at holde styr på deres skat og fradrag. Den kan dog også bruges til at lave en tidlig årsopgørelse, så du kan se, om du skal have penge tilbage eller ej.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at appen ikke altid er 100% korrekt. Der kan være data, som de ikke har fået med, hvilket kan føre til et forkert resultat. Denne app kan dog hjælpe dig med at få en idé om, hvorvidt du skal have penge retur eller ej.