For mange smittede: Her bliver 1100 sendt hjem

Foto: Google Maps.

1100 elever er sendt hjem.

Torsdag aften har 1100 elever på Damhusengens Skole i Vanløse fået besked på ikke at møde ind på skolen til undervisning i dag.

Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt skolen at lukke ned på grund af for mange coronasmittede elever på skolen.

Læs også

Ny menu tvinger flere McDonald’s-restauranter til at lukke

Det skriver TV 2 Lorry. 

“Det er korrekt, at jeg har været nødt til at hjemsende alle mine elever undtagen mine 9. klasser. Det er blevet pålagt af Styrelsen for Patientsikkerhed,” udtaler Max Ulrich Larsen, der er skoleleder på Damhusengens Skole. 

Elever i 9. klasse kan fortsat møde op til de planlagte eksaminer, mens resten af skolens elever er sendt hjem fredag og mandag. Når der kan fremvises en negativ PCR-test, må de møde op igen. 

Genåbningen er i gang

Trods hjemsendelse kan eleverne fra Damhusengens Skole se frem til, at det danske samfund i denne tid åbner gradvist op. 

Fra på mandag behøver man ikke bære mundbind, når man handler ind. Krav om mundbind/visir ophæves nemlig den 14. juni på alle områder undtagen i den kollektive transport, når man ikke sidder ned. Krav om mundbind/visir udfases helt den 1. september.

Åbningstiden på barer og restauranter udvides fra i dag, 11. juni, til kl. 24.00. Samtidig åbnes der også i detailhandlen for salg af alkohol indtil kl. 24.00. 15. juli udvides åbningstiden yderligere til kl. 02.00, ligesom forbud mod salg af alkohol lempes tilsvarende. 

Nattelivet, herunder diskoteker, natklubber og lignende, åbnes pr. 1. september med krav om coronapas, men uden andre restriktioner. Den 1. oktober ophæves kravet om coronapas.

Det er også blevet besluttet, at antallet af tilskuere til EM-kampene i Parken kan øges op til 25.000 tilskuere. Det tidligere antal lød på 15.900 tilskuere.

Aftalen om genåbningen er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet. Nye Borgerlige står uden for aftalen.

Læs også

Farvel til mundbindet: Fra på mandag fjernes kravet bortset fra ét sted