Manglende sand kan give forsinket levering af vacciner

Foto: Shutterstock

Det manglende sand kan ende med at have stor betydning for vaccineproduktionen.

Vand indgår i rigtig meget, men det samme gør sand, der er det andetmest brugte råmateriale, da det både indgår i ting som glas, beton og asfalt.

Dette forbrug kommer dog kun til at stige, da man kommer til at skulle bruge meget sand til at producere hætteglas til coronavacciner.

Det skriver Daily Mail

Læs også

Sjældent maleri til 430 millioner kroner fundet i sognekirke

Ifølge Pascal Peduzzi, der er en klimaforsker fra United Nations Environment Programme, så begynder man flere steder at mangle sand, hvilket betyder, at man kan opleve en forsinket levering af coronavacciner.

"Vi tror bare, at sand er over det hele," siger han indledelsesvist. 

"Der er ingen, der tror, at man ville kunne løbe tør for sand. Det begynder man dog at opleve flere steder, hvorfor vi bør begynde at se fremad og forudse, hvordan fremtiden kommer til at se ud. Hvis vi ikke gør det, så løber vi tør."

Og der kan være noget om snakken. 

Der bliver nemlig brugt 300 procent mere sand nu end for 20 år siden. 

Det kan medføre, at flere industrier bliver kvalt. Det betyder, at også producenterne af hætteglas og sprøjter, kan ende med at få det svært. 

Stevanato Group, der producerer hætteglas i Italien, fortæller, at brugen af hætteglas kommer til at stige med over to milliarder over de næste to år. 

"Janssen, der er skabt under Johnson & Johnson, har allerede forudbestilt 250 millioner hætteglas, og det kan være alt, man har at gøre med," siger James Robinson til FiveThreeSix, der er vaccineekspert. 

Læs også

Brugte kæbetræner i flere måneder: Model afslører dramatiske forandringer

 

Dagens Gossip