Hønselort bliver spredt for at undgå forsamlinger

Foto: Shutterstock.com

Der tages ekstreme metoder i brug, for at holde unge mennesker fra at samles. Denne gang bliver der spredt hønselort, så folk ikke har lyst til at mødes.

I Danmark sættes der skilte op, når politiet mener, at der er for mange danskere samlet. I Sverige har de en lidt anden tilgang.

Den svenske by Lund er ikke interesseret i at blive et nyt epicenter for coronavirus, og de har derfor valgt at tage utraditionelle metoder i brug for at holde unge svenskere fra at samles.

Læs også

Eksplosiv stigning i salget siden grænsen lukkede

I stedet for skilte med opholdsforbud og bøder, har de i stedet spredt mere end et ton hønselort ud på græsset i Stadsparken, hvilket altså skal resultere i, at unge mennesker samles og giver smitten videre.

I den svenske by har de unge en tradition for at mødes den sidste dag i april, hvor de hygger sig, drikker øl og fester. I tidligere år har der været op mod 30.000 unge samlet, men det bliver der næppe i år, medmindre de er ligeglade med stanken af hønselort.

“I betragtning af, at vi har en situation, hvor Lund meget vel kunne udvikle sig til at blive et epicenter for smitte den sidste dag i april, synes jeg som formand for miljøudvalget, at det var et godt initiativ. Vi får muligheden for både at gøde græsset i parken, og så kommer det til at stinke, så det måske ikke er så hyggeligt at sidde og drikke øl i parken,” fortæller Miljøudvalgsformand Gustav Lundblad til avisen Sydsvenskan.

Danskere får bøder på 2.500 kroner

I Sverige må de unge fortsat mødes, hvis de har lyst, men det bliver næppe tilfældet med hønselort-strategien. I Danmark tager man næppe sådanne metoder i brug, her er der i stedet opstillet skilte, hvis der er opholdsforbud, og hvis man bryder dette, får man en bøde på 2.500 kroner.

Det har politiet givet flere af i løbet af den seneste tid, hvor nogle af dem dog virker uberettiget. Særligt bøden til de to kammerater, der blot stod og ventede på bussen.

Læs også

Ung mand testet positiv for coronavirus fire gange på seks uger

 

 

Dagens Gossip