Mathias delte opslag om Paludan på Twitter: Har nu kostet ham 55.000 kroner

Skrevet af Nicolai Busekist

18/11/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I 2021 delte han et opslag om Rasmus Paludan på Twitter. Dette opslag har nu kostet ham hele 55.000 kroner i bøde og godtgørelse.

Dagens topnyheder

I maj 2021 traf Mathias Friis en beslutning, der er endt med at koste ham en stor sum penge. Han valgte at skrive et kort opslag på Twitter, der handlede delvist om Rasmus Paludan.

Opslaget skrev han, fordi han undrede sig over, hvordan en kendt, dansk Twitch-streamer kan være blevet anholdt for at kalde en betjent 'idiot', når Rasmus Paludan flere gange har ytret sig yderst kritik mod islam og personer af anden etnisk herkomst.

"Lad mig lige forstå det rigtigt.. Rasmus Paludan må gerne være nazist, brænde koraner, sige forfærdelige ting om folk alene på baggrund af deres etniske herkomst, men @MarckozHD (streameren, red.) bliver anholdt for at kalde en politibetjent en idiot?" skrev han på Twitter sidste år.

Ifølge TV 2 Østjylland ville Stram Kurs-politiker Rasmus Paludan dog ikke finde sig i dette.

Han besluttede sig derfor for at stævne Mathias Friis for æreskrænkelser. Fredag er retten kommet frem til en afgørelse i denne sag, hvilket har kostet Mathias Friis en stor sum penge.

Ikke nok med, at han er blevet idømt at betale 10 dagbøder á 1.000 kr., så er han også blevet pålagt at betale en godtgørelse for æreskrænkelser til Rasmus Paludan. Denne godtgørelse lyder på intet mindre end 45.000 kroner.

Det betyder, at han i alt skal punge ud med 55.000 kroner, fordi han besluttede at skrive et opslag om den kontroversielle politiker på Twitter.

Desuden fremgår det også af dommen, at han skal anerkendte, at det var uberettiget, at han kaldte Rasmus Paludan for nazist, ligesom han skal slette sit opslag.

Retten er kommet frem til denne dom, da retten ikke mener, at der er grundlag for, at Rasmus Paludan kan kaldes for nazist.

TV 2 Østjylland skriver, at Mathias Friis ikke ønskede at udtale sig efter domsafsigelsen. Han overvejer dog, om han vil anke dommen.