Medie: Efterretningstjenester hackede simkort-producent

Efterretningstjenester fra USA og Storbritannien brød for flere år siden ind i systemerne hos verdens største simkort-producent og skaffede sig adgang til krypteringsnøgler, der gør det muligt at overvåge brugere.

Det afslører netmediet The Intercept ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Med nøglerne har det været muligt for efterretningstjenesterne at lytte og følge med i store dele af verdens tale- og datakommunikation, skriver Intercept, der citerer et dokument fra 2010 lækket af whistleblower Edward Snowden.

Hackerangrebet blev angiveligt udført i fællesskab af den britiske efterretningstjeneste Government Communications Headquarters (GCHQ) og det amerikanske National Security Agency (NSA).

Målet for det digitale indbrud var virksomheden Gemalto, der producerer to milliarder simkort hvert år for 450 forskellige teleselskaber - heriblandt giganterne AT & amp;T, T-Mobile og China Mobile.

Selskabet er registreret i Holland, men har fabrikker i hele verden.

Gemaltos vicedirektør Paul Beverly siger til The Intercept, at han var "bekymret" over lækket.

- Det vigtigste for os lige nu er at få et overblik over omfanget af hacket og datalækket, siger han.

Skulle det vise sig, at krypteringsnøglerne faktisk blev fundet af efterretningstjenesterne, vil det teknisk gøre overvågningen af mobiltrafikken til en smal sag uden forudgående godkendelse fra udbydere eller myndigheder.

- Når du først har nøglerne, er det banalt at dekryptere datatrafikken, siger Christopher Soghoian fra aktivistgruppen American Civil Liberties Union til The Intercept.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip