Medie erfarer: Nu lukker butikkerne

Skrevet af Nicolai Busekist

178 uger siden

|

16/12/2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forud for pressemødet har dansk medie erfaret, at regeringen fortsætter den omfattende nedlukning. Blandt andet lukkes storcentre ned fra i morgen, torsdag, mens butikkerne lukker fra midnat julenat.

Dagens topnyheder

Ekstra Bladet har fra flere sider - både på Christiansborg og i detailhandlen - erfaret, at regeringen har besluttet, at storcentre skal lukkes ned fra i morgen, torsdag.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger vil der fra julenat også ske en komplet nedlukning af detailhandlen. Det eneste, der fortsat vil holde åbent, er supermarkeder samt diverse former for fødevarebutikker.  

Den komplette nedlukning af detailhandlen vil ifølge Ekstra Bladets oplysninger dog først være gældende fra midnat julenat. Ligeledes erfarer de også, at nedlukningen ikke vil omfatte apoteker, hvorfor de fortsat vil holde åbent. 

De nye restriktioner er generelt sat til at gælde frem til den 3. januar, men det kan dog blive forlænget. 

Det ser dog ud til, at julehandlen - med undtagelse af i storcentre - kan fortsætte i detailhandlen frem til juleaften, hvorefter der vil blive iværksat en komplet nedlukning på landsplan, som er meget lig den, vi kender fra foråret.

Covid-følgegruppen, der er bestående af Folketingets sundhedsordførere, bliver i disse minutter orienteret om en række nye coronatiltag. Det sker i kølvandet på de kraftigt stigende smittetal samt en ny smitterekord i dag, onsdag.