Medie: "Mette Frederiksen er iklædt sort tøj og frossen flæskesteg"

Skrevet af Mathias Madsen

22/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DR's tekst-tv har ikke været helt til at regne med i går.

Dagens topnyheder

Mange bruger DR's tekst-tv til at få et hurtigt nyhedsoverblik, og det plejer da også at være et medie, som er til at stole på. 

I går morges var der dog nogle læsere, som mildest talt blev forvirrede, da de læste DR's 'artikel' om, at Mette Frederiksen var ankommet til Kyiv. 

Her stod der nemlig blandt andet: "Den danske statsminister Mette Frederiksen er i dag i Kyiv, hvor hun skal mødes med Volodymyr Zelenskyj. [...] Mette Frederiksen er iklædt sort tøj og frossen flæskesteg."

Vores statsminister var iklædt sort tøj, men dog ikke en frossen flæskesteg. 

Hun var derimod iklædt en skudsikkervest, som DR dog kom til at beskrive som en "frossen flæskesteg," fordi mediet på grund af en teknisk fejl blandede to af gårsdagens artikler sammen. 

Flere medier kunne nemlig også berette om, at Kastrup Lufthavn havde gjort et mærkværdigt fund i en frossen flæskesteg i går. Læs mere om det ved at trykke her.

Nedenstående billede blev taget af en forvirret læser og er siden blevet delt flittigt på de sociale medier til stor underholdning. 

Foto: Privat

Mange har tvivlet på billedets rigtighed, men Anders Emil Møller fra DR Nyheder har bekræftet over for Ekstra Bladet, at den er god nok; DR lavede en fejl. 

"Vi har haft tekniske problemer med tekst-tv i dag. Fejlen betyder, at flere uafhængige telegrammer bliver flettet sammen på samme side og i ét tilfælde involverede det historien om statsministerens besøg i Ukraine og en nyhed om en smuglersag med hash gemt i en flæskesteg," har han således forklaret.