Melder klart ud med besked til alle danskere: Stop med at ringe

Skrevet af Julie Møller

176 uger siden

|

30/12/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der er mange, der ringer, og det skal man lade være med, oplyser Region Syddanmark.

Dagens topnyheder

Der er mange danskere, der lige nu er interesseret i mere information om vaccinen mod Covid-19. Det kan de mærke i Region Syddanmark. Faktisk er interessen så voldsom, at regionen på Twitter melder ud, at folk skal stoppe med at ringe til sygehusene.

“Der er mange, der ringer til sygehusene med spørgsmål om vaccinetider og mulighed for vaccination. Det skal man lade være med. Du bliver kontaktet, når du har mulighed for vaccination. Enten via digital post, fysisk post eller via din læge eller plejepersonale.”

Sådan får man besked

“Så er vi i gang” - sådan skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse fra den 27. december. Denne dag blev de første i Danmark vaccineret mod COVID-19. 

"Men i første omgang er der ikke nok vacciner til alle danskere. Derfor er vaccinationen i starten prioriteret til de grupper, der har størst risiko for et alvorligt forløb bl.a. de ældste, beboere på plejehjem og ældre med risikofaktorer. Personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen, som har tæt kontakt til de mest sårbare og varetager kritiske funktioner, vil også blive prioriteret først," oplyste Sundhedsstyrelsen den 27. december. 

Efter nytår åbnes for et elektronisk bookingsystem for målgrupper, der bliver tilbudt vaccination. Systemet vil kun være åbent for de personer, der har fået et brev om tilbud om vaccination. Når du får tilbudt vaccination mod COVID-19, vil du samtidig få information om, hvornår du kan blive vaccineret, og hvis du selv skal bestille tid til vaccinationen, vil du få at vide, hvordan det foregår, skriver Sundhedsstyrelsen i pressemeddelelsen. 

”Når det er din tur til at få en vaccination, går du ind og booker tid på vacciner.dk. Den er styret centralt og åbner kun for personer, der har et af de cpr-numre, der nu tilbydes vaccination. Vaccination bliver foretaget på et af de regionale vaccinationscentre. Når du har fået din første vaccination, reserverer systemet plads til stik nummer to, som skal foretages 21-28 dage efter”, udtaler Søren Brostrøm i pressemeddelelsen.